ARILD

Ikonmålning

Ikonmålningskurs under två helger i oktober med Lisa Chemnitz. Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete.

Startdatum

9 oktober 2020

Veckodagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 16:00 - 20:00

Omfattning

6 tillfällen, 36 studietimmar

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Ikon betyder bild

Vi är skapta till att vara Guds avbild. Kristus är den Osynliges avbild och Jungfru Maria gjorde bilden tydlig genom att föda honom. Vi får också göra den Osynlige synlig i våra liv. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka.

Inga särskilda förkunskaper är nödvändiga förutom att du vill vara med. Kurserna i ikonmålning är både för dig som är nybörjare och dig prövat på ikonmålning tidigare. Alla är välkomna!

Här får du lära dig grunderna; teknik och material och ikonens historia och teologi. I samråd med läraren bestämmer var och en motiv. Du som inte målat tidigare börjar med att måla en ansiktsikon av Kristus eller Jungfru Maria.

Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete. En viktig del av arbetet med ikonen är att leva i gemenskap med förebilden Kristus. Vi samlas därför till bön under olika tider av dagen.

Medverkande

Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delar med sig av sina kunskaper i många kurser. Församlingens medarbetare medverkar också på olika sätt praktiskt.

Preliminärt schema

Kursen hålls 9-11 oktober samt 23-25 oktober. Fredagarna; incheckning på eftermiddagen. Kursen startar ca kl 16, och kvällen avslutas ca kl 20. Lördagarna; Ca kl 9 - 18. Ingen gemensam kvällsaktivitet. Söndagar; Kursen avslutas ca kl 16.

Pris

Kurskostnaden är 1500 kr. Utöver det tillkommer materialkostnad (ca 800 kr) samt självkostnadspris för maten under helgerna.

Information

För mer information om kursen, kontakta Lisa Chemnitz tel 072-180 83 93 eller Ulla-Stina Rask tel 070-6563467

Anmälan

Kursen genomförs med all hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi använder deras mall för riskbedömning Lokalen tillåter tillräckliga avstånd mellan målarnas arbetsplatser och vid måltiderna.
Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar eller om restriktionerna/rekommendationerna vid gällande datum är sådana att kursen inte bör ges.

Arrangemangsnummer: 320843

Ledare

Lisa Chemnitz

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.