Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ÄNGELHOLM

Ikonmålning 21-24 oktober

Ikonmålningskurs under en helg i oktober med Lisa Chemnitz. Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Kl 14:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 32 studietimmar

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Ikon betyder bild

Vi är skapta till att vara Guds avbild. Kristus är den Osynliges avbild och Jungfru Maria gjorde bilden tydlig genom att föda honom. Vi får också göra den Osynlige synlig i våra liv. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka.

Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete. En viktig del av arbetet med ikonen är att leva i gemenskap med förebilden Kristus. Vi samlas därför till bön under olika tider av dagen.

Förkunskap

Inga särskilda förkunskaper är nödvändiga förutom att du vill vara med. Kurserna i ikonmålning är både för dig som är nybörjare och dig prövat på ikonmålning tidigare. Alla är välkomna!

Här får du lära dig grunderna; teknik och material och ikonens historia och teologi. I samråd med läraren bestämmer var och en motiv. Du som inte målat tidigare börjar med att måla en ansiktsikon av Kristus eller Jungfru Maria.

Medverkande

Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delar med sig av sina kunskaper i många kurser. Urban Lennartsson, föreståndare på Bibelns värld, medverkar vid bön och mässa.

Schema

Kursen hålls 21-24 oktober 2022 på Bibelns värld i Starby. Fredag 21 oktober startar kursen kl 9. Måndag 24 oktober avslutas kursen med lunch och ikoninvigning. Sluttid är cirka13.40.

Pris

Kurskostnaden är 2500 kr inkl lunch. Utöver det tillkommer materialkostnad (ca 800 kr). För boende och övrig mat tillkommer en extra kostnad på 2000 kr. Enkelrumstillägg är 600 kr (begränsat antal).

Information

För mer information om kursen Pernilla Agardh 0730-303055.

Anmälan

Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar eller om restriktionerna/rekommendationerna vid gällande datum är sådana att kursen inte bör ges.

Arrangemangsnummer: 322745

Ledare

Lisa Chemnitz

Kontaktperson