Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ALINGSÅS

Ikonmålning 14-19 juni

Ikonmålningskurs i juni med Lisa Chemnitz. Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 11:00 - 17:00

Omfattning

6 tillfällen, 60 studietimmar

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ikon betyder bild

Vi är skapta till att vara Guds avbild. Kristus är den Osynliges avbild och Jungfru Maria gjorde bilden tydlig genom att föda honom. Vi får också göra den Osynlige synlig i våra liv. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka.

Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete. En viktig del av arbetet med ikonen är att leva i gemenskap med förebilden Kristus. Vi samlas därför till bön under olika tider av dagen.

Förkunskap

Inga särskilda förkunskaper är nödvändiga förutom att du vill vara med. Kursen i ikonmålning är både för dig som är nybörjare och dig prövat på ikonmålning tidigare. Alla är välkomna! Här får du lära dig grunderna; teknik och material och ikonens historia och teologi. I samråd med läraren bestämmer var och en motiv. Du som inte målat tidigare börjar med att måla en ansiktsikon av Kristus eller Jungfru Maria.

Medverkande

Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delar med sig av sina kunskaper i många kurser. Kursansvarig är Ulla-Stina Rask.

Schema

Kursen startar tisdag 14/6 kl 14, nybörjare är välkomna från kl 11. Dagen avslutas ca kl 17. Onsd–lörd kl 9–17. Ingen gemensam kvällsaktivitet. Kursen avslutas med söndagens gudstjänst i Noltorpskyrkan kl 11.

Pris

Kursavgiften är 2500 kr. Materialkostnad (ca 600 kr) tillkommer. Fika ingår. Egen lunchlåda tas med (mikro finns) eller du inhandlar din lunch i butik eller pizzeria i närheten.

Anmälan

Anmälan är bindande och görs via länken.

Frågor?

Kontakta Lisa Chemnitz tel 072-180 83 93 eller Ulla-Stina Rask tel 070-6563467 eller sydvind@gmail.com.

Arrangemangsnummer: 191386

Ledare

Ulla-Stina Rask

Lisa Chemnitz

Kontaktperson