Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Idedag - 9 oktober, Lunds stift

Nu pågår planeringen för fullt inför Ideellt forums Idédag 2021.

Startdatum

9 oktober 2021

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:00 - 17:45

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Zoom

Lokal/rum

Breakoutroom

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Det kommer att bli en heldag i Södertälje och precis som förra året går det bra att delta antingen fysiskt på plats, eller digitalt enskilt eller i grupp. Om pandemiläget tillåter kommer vi att erbjuda deltagande på tre olika platser i Lunds stift. Vi återkommer med ortnamn inom kort.

Boka in lördag den 9 oktober 2021 i din kalender. Tema, medverkande och programpunkter kommer att släppas allteftersom under våren.

Medverkande under årets idédag är bla

Anna-Karin Hennig generalsekreterare ScouternaJag ska prata om samspelet mellan anställda och ideella; hur gör man? När skapas magi och när blir det besvärligt? ”Tillit” för mig är att känna att jag kan tänka högt, fritt och galet OCH att veta att de nära mig säger till när det blir fel, visar mig hur det kan bli bättre och fångar och stöttar mig när det går riktigt galet. Och vice versa!

Henrik Törnqvist församlingsherde/utvecklingsstrateg i Bergsjöns församling Jag kommer att prata om professionalitet – på gott och på ont. För att människor ska få plats måste andra våga släppa taget. ”Tillit” för mig är insikten om att ensam inte är stark. Bärkraften och möjligheterna finns i det gemensamma.

Åsa Nyström biskop i Luleå stift. Jag ska prata om reflekterad tillit – den är grundläggande för vår tro och en viktig princip för hur vi leder kyrkan så att många kan vara engagerade. ”Tillit” för mig är att kunna vila i att den andre vill mig väl och att den andre har den kompetens den behöver. Jag övar mig i att ha tillit till Gud genom daglig överlåtelse.

Peter Wigren församlingspedagog i Vadstena pastorat. ”Tillit” för mig är att våga släppa taget och backa och se vad som händer. Det kanske inte blir som jag tänkt, kanske det blir bättre. Våga prova nya idéer och ha tillit att det bär, skulle det inte bära så brukar det självdö oftast.

Kontaktperson