MALMÖ

Hur skapar vi hållbara medarbetare?

Lär dig hur du kan arbeta med värderingar i din organisation för att skapa en hållbar arbetsmiljö.

Startdatum

7 februari 2019

Dagar

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 16:30

Omfattning

1 tillfällen, 7 studietimmar

Pris

1595 kr

Arbetsmiljölagen kräver förebyggande arbete för att medarbetare inte ska riskera ohälsa i arbetslivet. Ett av verktygen för att bedriva ett sådant arbete är att bli medveten om vilka värderingar som styr medarbetarna och därmed organisationen. Värderingar är de ideal och rättesnören som har störst betydelse i våra liv. Men ofta är vi inte ens medvetna om dem och hur mycket de påverkar oss. Samtidigt är de avgörande för att samarbete och kommunikation ska fungera på en arbetsplats.

Före kurstillfället får du genomföra en värderingsprocess med Value Online, ett webb-baserat verktyg. I utbildningen får du kunskap om vad värderingar är, hur de uppstår, hur de påverkas över tid och vad du kan göra för att skapa en förståelse för vad som driver dig och dina medarbetare. Nu har du chansen att • Lära dig mer om värderingar och hur dessa kan användas i det dagliga arbetet. • Lära dig hur dina medarbetare kan arbeta med sina personliga värderingar och förstå hur dessa också kan vara drivkrafter får att nå organisationens mål.

Innehåll

  • Nyttan av ökad medvetenhet om värderingar
  • Bakgrund och vetenskaplig forskning
  • Att medvetandegöra värderingarna som skapar drivkraft i organisationen
  • Att skapa effektiva team och grupper
  • Ett värderingsstyrt ledarskap som grund för att möta andra
  • Hur personlig mening på arbetsplatsen ökar medarbetarnas professionella prestation
  • Att skapa en trivsam och produktiv arbetsplats fri från trakasserier och mobbning

Målgrupp

Utbildningen är för dig som vill veta mer om värderingar och hur du kan jobba med värderingar på ett effektivt sätt i din organisation, t.ex. inom HR-arbete, rekrytering, organisationsutveckling samt kompetens- eller ledarutveckling.

Lunch och fika ingår

Startar vid minst 9 deltagare.

Arrangemangsnummer: 905685

Kontaktperson

Ledare

Maria Frelin

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.