Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

GÄVLE

Hur du sänker trösklarna till orgeln!

Under denna heldag på tema ”Kyrkomusikerdag med fokus på pedagogik, konst, samhälle, kyrka" möter du Jon Liinason, som har en mångårig erfarenhet från arbete med konstnärsdriven samhällsutveckling i skärningspunkten mellan samhälle, konst och akademi, och som under senare år arbetat med Göteborgs internationella orgelakademi, där han infört DO-orgeln som pedagogiskt redskap, utvecklat nya konsertformat såsom Go Bach to Sleep och arbetar för att sänka trösklarna och bjuda in till orgelns värld av sinnlig passion och nya klanger.

Startdatum

13 september 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 9:00 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Lokal/rum

Kyrkan

Pris

600 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi står inför en tid med å ena sidan stora utmaningar som kyrkomusiker. Återkommande kan vi läsa om minskade anslag, minskande elevantal på utbildningsställen och kommande pensionsavgångar som skapar stora behov av nya musiker. Samtidigt finns andra berättelser. Berättelser om hur efterfrågan på orgelpedagoger ökar, om kyrkomusiker och församlingar som vågar satsa och som möts av mängder med nyfikna barn och ungdomar, om ett samhälle där fler och fler upptäckt musikens och konstens enorma potential. En av de organisationer i Sverige som arbetat mest med att hitta nya former både för orgelpedagogik, men även konsertverksamhet med orgel, samt frågan om musikens & konstens möjligheter när det gäller både samhällsförändring och nya perspektiv i organisationsutveckling är Göteborgs internationella orgelakademi, som i detta arbete representeras av en föreningens nyckelpersoner Jon Liinason.

Upplägg

  • 9:00 Kaffe och smörgås
  • 9:30 - Workshop med grundskoleelever från närliggande skola. Dessa kommer få möta både DO-orgeln, läktarorgeln, Jon och oss deltagare.
  • 10:30 Kaffe, samtal, reflektioner
  • 12:00 Lunchkonsert och lunch
  • 13:00 Eftermiddagen viks åt samtal och reflektioner kring pedagogik, nya grepp för konsertverksamhet, fördjupa musikens/konstens enorma möjligheter i kyrkan och samhället!
  • 16:00 Sluttid

Tid och plats

Heliga Trefaldighets kyrka och Församlingshem, Gävle

Maxantal

30 personer. Reservlista kommer finnas. Sista anmälningsdag 1/9

Kostnad

600 kronor, inklusive förtäring

Ledare

Ingrid Lonér

Kontaktperson