KARLSTAD

Hopp i klimatångestens tid - utställning

Utställning med tips och råd hur du kan bli mer miljö- och klimatsmart! På plats kan du besöka våra utställare och vara med och tävla om hållbara priser.

Startdatum

13 mars 2019

Dagar

Onsdag

Tid

Kl 15:00 - 18:00

Pris

Kostnadsfritt

Det bjuds på ekologiska och Fairtrade-märkta godsaker. Klockan 16.00 kan ni även lyssna till en föreläsning med Catarina Rolfsdotter-Jansson om Hopp i klimatångestens tid i Arenan på Bibliotekshuset. Författaren och föreläsaren Catarina Rolfsdotter-Jansson visar upp och säljer sin bok ”Handbok för en hållbar människa: ta hand om dig själv och planeten samtidigt” Greenpeace berättar om lokalt engagemang och förändringsarbete.

Miljöförvaltningen i Karlstads kommun informerar om hållbar konsumtion, plaster i vår vardag och hur du kan dela bil med andra i en bilpool. Naturskyddsföreningen är Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation. Klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter är deras viktigaste arbetsområden. Före och efter föreläsningen kommer du kunna träffa medlemmar som är engagerade lokalt och som gärna berättar mer om föreningen.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet berättar om matens hållbarhet och hur du kan minska ditt matsvinn. Svenska kyrkan berättar om meditation och meditation i rörelse, samt pilgrimsvandringar

Om arrangemanget

Den 13-16 mars 2019 är det dags för Livet värt att leva igen. Livet värt att leva är temadagar som vågar ta upp viktiga frågor. Svenska kyrkan bjuder tillsammans med samverkanspartners in till samtal, där svaren kanske inte alltid är självklara.

Alla arrangemang under Livet värt att leva har fri entré. Ingen förhandsbokning krävs och först till kvarn gäller, med reservation för att det kan bli fullsatt. I början av mars landar tidningen kyrknyttt i din brevlåda, i den finner du programmet för dagarna.

För uppdaterat program och för att inte missa några nyheter följ Livet värt att leva på deras webbsida >>> Livet värt att Leva 13-16 mars 2019

Livet värt att leva är miljödiplomerat

Vi tänker på miljön, därför är Livet värt att leva ett miljödiplomerat evenemang. När vi arrangerar programpunkter försöker vi göra så små avtryck som möjligt. Därför åker våra deltagare tåg om det går, när vi serverar fika är det miljövänligt, kaffe och te är rättvisemärkt och våra trycksaker är miljömärkta.

Arrangemangsnummer: 994584

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.