Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Hjälp ditt barn att lyckas i skolan – en digital diskussionscirkel

Denna digitala studiecirkel är en mötesplats för dig som vill hjälpa ditt barn/barnbarn till bättre resultat i skolan och samtidigt få en förståelse för den moderna skolans utveckling och dess läroplan.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kämpar ditt barn med skolarbetet? Tycker du att det är svårt att förstå hur dagens skola fungerar?

Som förälder kan det vara knepigt att orientera sig i den moderna svenska skolan. Hur definieras kunskap idag? Hur bedöms elevernas arbete och hur sätts betyg när enbart goda faktakunskaper inte längre är tillräckligt? Och vad innebär ett ”relativt väl utvecklat resonemang”?

Samtalsunderlaget är boken ”Hjälp ditt barn att lyckas i skolan” som är skriven av de yrkesverksamma lärarna Camilla Lind och Jessica Rahm. Utifrån sin pedagogiska erfarenhet och kännedom om skolans formella krav ger de konkreta råd till dig som vill hjälpa ditt barn till bättre resultat.

Den här boken riktar sig speciellt till dig som förälder eller annan nära vuxen. Här får du kloka tips på hur du kan vara till hjälp och stöd för ditt barn. Boken innehåller också en översikt av den moderna skolans utveckling och en genomgång av de generella kvaliteter som värderas högt i läroplanen.

Ni möts med allas olika förutsättningar, och diskuterar utifrån bokens innehåll där ni kan lära av varandra. Ni formar även träffarna själva tillsammans och sätter datum själva. Cirkeln har ingen ledare utan deltagarna läser och diskuterar och lär sig av varandra.

Studiecirkeln startar när det finns tillräckligt många deltagare. Vi använder den digitala online portalen Zoom.

Boken finns att beställas av Sensus till rabatterat pris med upphämtning i Kalmar. Man kan även köpa den själv eller låna den på biblioteket.

Arrangemangsnummer: 57444

Kontaktperson