MALMÖ

Hitta dina kreativa uttryck - Uttryckande konst- expressive art

Hitta ny energi i livet genom en kreativ och skapande process.

Startdatum

12 april 2019

Dagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

1850 kr

Ibland känns livet lite tungt och besvärligt. Kanske tycker vi att det känns som det ligger grå filt ligger över tillvaron, eller kanske upplever vi ett tryck bakom bröstbenet. Eller har svårt att sova. Vi känner oss kanske stressade. Kanske kallar vi det ångest.

I gestalt terapi säger man: ”Anxiety is held back exitement”. Det man menar med det är att när vi håller tillbaka vårt autentiska känsloladdade uttryck så får vi ångest. Vi behöver uttrycka oss. Det finns energi i ångesten och oron som behöver ta plats. Kroppen och själen vill uttrycka sig- uttrycka glädje, sorg, aggression och sexualitet/kreativitet. Vi kan behöva sätta punkt, sätta ner foten och stänga dörren. Eller så behöver vi öppna den. Öppna ett fönster och skriva en dikt. Måla. Kanske behöver vi rasa ut, och få folk att backa eller med andra ord: Sätta våra gränser. Kanske behöver vi busa och tramsa för att hitta vår lust. Eller utrycka vår kärlek i dikt, rörelse eller sång. Uttrycka oss för att skapa rum omkring oss. Rum för att leva och andas.

På den här helgkursen arbetar vi med det som är, det som poppar upp hos var och en i de olika övningarna. Vi tittar på vad som hindrar oss från att vara närvarande i livet. Det som står mellan oss och vår potential att känna, vara, uttrycka oss och gå efter det vi önskar och behöver. Vi lyfter på locket och låter den innestängda energin få ett uttryck.

Du kommer i olika övningar att få olika möjligheter att uttrycka dig. Övningar som kommer från teater, dans, måleri och skrivande. Gruppen kommer att bestå av minst 4 och max 12 deltagare.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon speciell förkunskap och det kreativa arbetet kommer att anpassas efter deltagarnas behov, lust och mod. I vardagen med måsten, ansvar och många krav kan det vara svårt att hinna med och denna kurs kan vara ett sätt att hinna i kapp och landa i en fördjupad självkänsla och närvaro i livet.

Tid

12-14 april; kl 18-21 på fredagen, 10-18 på lördagen och 10-16 på söndagen

Ledare

Petra Lindblom är auktoriserad gestalterapeut och en erfaren kursledare med bakgrund i teater och konstnärligt skapande. Hon leder många populära kurser om kreativitet och personlig utveckling.

Anmälan

Avanmälan senare än 2 veckor innan kursstart accepteras ej utan läkarintyg

Arrangemangsnummer: 318041

Kontaktperson

Ledare

Petra Lindblom

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.