Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Hildegard von Bingens helhetslära - pilgrimsresa, en plats kvar

Följ med på en resa i fotspåren av Hildegard von Bingens första predikoresa.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Omfattning

11 tillfällen, 58 studietimmar

Plats

Se beskrivning

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi börjar i Bingen och besöker klosterruinen Disibodenberg, dit Hildegard flyttade vid 8 års ålder och vi besöker även nuvarande kloster Sankt Hildegard i Eibingen. Därefter följer vi Hildegards första predikoresa som hon företog sig mellan åren 1158 och 1160 utmed floderna Rhen och Main, där vinbergen är fyllda med druvorna Riesling och Silvaner. Resan avslutas i Bamberg i norra Europas Rom med besök i Domkyrkan som bjuder på en överraskning och förhoppningsvis har kloster Michaelsberg öppnat efter en omfattande renovering.

Datum:  Efterträffar 2 okt samt 6 nov, kl 18:30-20:00, digitalt.

Resan: Söndag 3 sept 2023 resdag till Bingen, Måndag 4 sept Bingen - lördag 8 sept Bamberg, Söndag 10 sept resdag från Bamberg 

Plats: Från Bingen till Bamberg.

Pris: 4 500 kr inkluderande guidning, platsbiljett på tåg och lokal transport på ort. Övernattning 7 nätter i enkelrum på hotell, kristna gästhem och kloster är förbokade och betalas av deltagaren själv på plats, ca 5 000 kr (2022 års priser). Resan till Bingen och från Bamberg köper deltagaren själv, flyg till/från Frankfurt am Main, 5-resdagars Interrailkort eller månadskort på Deutsche Bahn.

Anmälningsavgift 1 000 kr, resterande 3 500 kr betalas senast 3 augusti 2023.

 

Anmälan: Anmälan är bindande. Vi har nu en ledig plats, i första hand till den som deltagit i våra kurser om Hildegard eller i andra hand den som utvecklat ett intresse för Hildegards helhetslära.

 

Kontakt: Dag Oredsson, verksamhetsutvecklare, dag.oredsson@sensus.se Kursledare är Ingrid Falkenborn, diplomerad Hildegardpedagog, ingrid.falkenborn@gmail.com

 

Arrangemangsnummer: 323924