TOMELILLA

Heliga danser/Cirkeldans i Tomelilla

Dansa in våren i en cirkel som bär både stillhet och energi

Startdatum

25 mars 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Omfattning

7 tillfällen, 14 studietimmar

Pris

850 kr

Heliga danser har som grundläggande utgångspunkt en övertygelse om att dans har en helande och andlig dimension där kropp och ande/själ inte går att separera och att kunskap och insikt kan förmedlas genom dans utan att behöva gå vägen genom huvudet

En del av våra danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. Vi dansar i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som modernare musik och tankar kring symboler och berättelser . Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är ganska lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande, vi dansar för samhörighet och andlig växt – inte för uppvisning. Vi dansar för närvaro och vila i rörelse och existens. Vi dansar för att det är roligt.

Förkunskaper

Nybörjare och mera vana dansare lika välkomna.

Tid

7 måndagar; 25/, 1/4, 15/4, 29/4, 6/5, 13/5 och 20/5

Ledare

Frieda Tärn är diplomerad dansledare

Anmälan och info

frieda@tarn.se eller 073-1012460

Arrangemangsnummer: 318612

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.