LUND

Heliga danser på Liberiet

Cirkeldans i en medeltida sal

Startdatum

29 januari 2020

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 19:15 - 20:45

Omfattning

10 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

975 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Efter flera års renoveringar står nu 1400-talsbyggnaden Liberiet färdig att fungera som Lunds Pilgrimscentrum. Den ligger direkt bredvid Lunds Domkyrka och i Övre salen får vi återigen dansa cirkeldans. Ordlöst och kroppsligt får vi uttrycka vår längtan efter det outsägliga, dela gemenskapen i cirkeln och ta några steg på vår inre resa.

Heliga danser har som grundläggande utgångspunkt en övertygelse om att dans har en helande och andlig dimension där kropp och ande/själ inte går att separera och att kunskap och insikt kan förmedlas genom dans utan att behöva gå vägen genom huvudet. Heliga danser utgår från cirkelformen i traditionella folkliga danser från många tider och kulturer. En del danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika.

Tid

Varje onsdagskväll med start den 29 januari och avslutning den 8 april (med undantag för den 19 februari) dansar vi i Liberiet kl. 19.15 - 20.45.

Ledare

Dansledare är Bibbi Nawroth och Erica Appelros, båda diplomerade dansledare.

Arrangemangsnummer: 149104

Ledare

Bibbi Nawroth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.