UPPSALA

Helgkurs medicinsk qi gong & mindfulness

jichu gong, grundkurs Biyun-metoden, steg 1 Kom i balans och få ökad energi i vardagen. Hitta tillbaka till lekfullhet, livskraft och glädje tillsammans med andra! Få träningsmetoder som gör dig rörligare och smidigare.

Startdatum

1 mars 2019

Dagar

Fredag, lördag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Omfattning

2 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

1600 kr

Grundkurs i medicinsk qi gong Medicinsk qi gong är en form av rörelsemeditation som utövas stående - inomhus eller utomhus - var som helst och den tid på dygnet som passar dig och din livsrytm bäst. Varje träningspass inleds med en stående avslappning/kroppsscanning och avslutas med självmassage. Andningen är naturlig och träningen genomförs med slutna ögon. Med hjälp av långsamma, mjuka rörelser i kombination med koncentration och mental träning främjas kroppens egen läkeförmåga. De fysiska rörelserna är enkla att lära in. Du får en CD med musik och instruktioner, bok eller kurskompendium med detaljerad beskrivning av alla rörelser, så att du kan träna hemma dagligen på egen hand efter avslutad kurs för att få så goda hälsoeffekter som möjligt. Jichu Gong, som betyder grundmetod på kinesiska, är ett grundprogram som innehåller en systematisk genomgång av hela kroppen. Genom att rikta uppmärksamheten till den kroppsdel som är i rörelse och fokusera på hur den stärks och främjas ökar cirkulationen i kroppens delar och inre organ. Du tänjer och sträcker på kroppen och ökar därmed avspänning, smidighet och balans. Under kursen lär du dig ca 20 olika rörelsesekvenser. Hela metoden är ca 30 minuter lång inklusive avslappning och massage. I kursen medföljer CD med instruktioner med Nikodemus Nygren och boken "Qi gong enligt Biyun" av Fan Xiulan m.fl.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Tid

Fredag 1 mars kl 17-21 Lördag 2 mars kl 10-18

Kursavgift

1600:- inkl cd, bok o fika

Tillgänglighet

Sensus lokaler är tillgänglighetsanpassade. Vi finns på plan 5, som nås via hiss i gränden till vänster om huvudentrén eller via trapphus 3. Vi vill att våra lokaler ska vara tillgängliga för alla deltagare. hör gärna av dig om du har frågor eller förslag på förbättringar.

Kontakt & information

För mer info, kontakta Anna Lundstedt 0704- 24 27 24 anna@akkabalans.se Titta gärna in på ledarens hemsida för mer information www.akkabalans.se Välkomna med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 315549

Kontaktperson

Ledare

Anna Lundstedt

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.