Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Problem för nya deltagare att anmäla sig till verksamhet

Just nu upplever många nya deltagare att det är svårt att skicka in sin anmälan på sajten. Vi jobbar på att lösa problemet så snabbt som möjligt. Om du inte kan skicka in din anmälan, vänligen mejla in din anmälan till aktivitetens kontaktperson.

Distans

Generationsmöten för gemenskap- Handledningsrelease

Skånes studieförbund i samverkan bjuder in till release för handledningsmaterialet "Generationsmöten för gemenskap.” Handledningsmaterialet vänder sig till er som sektoröverskridande grupp med exempelvis folkhögskolor, studieförbund, kommunala förvaltningar, invånare och föreningsliv som tillsammans vill utvecklas och skapa verksamhet för möten mellan generationer och minska ofrivillig ensamhet.

Startdatum

14 december 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

”Det är vi tillsammans som kommer göra skillnad och stärka upp den psykiska hälsan. Folkbildningen bidrar till att skapa mötesplatser för lärande, personlig utveckling samt gemenskap som är faktorer som är värdefulla för att förbättra den psykiska hälsan. Det bästa av allt är att alla kan vara med!!!” Citat från seminarierna Generationsmöten för gemenskap- folkbildning och kommun möts vår 2021

Materialet består av ett antal workshops med medskapande metoder för strategiarbete och faktaavsnitt. Författarna Marie Cöster och Loes Vollenbroek presenterar det och vi provar på några övningar. Vår 2021 gav seminarierna ”Generationsmöten för gemenskap - folkbildning och kommun möts” av Överenskommelsen mellan Folkbildningen i Skåne och Region Skåne. Handledningsmaterialet mynnar ut ur tankar, frågor, erfarenheter och reflektioner från seminarierna samt övningar ur Inkluderingslabbets verktygslåda. Inom Inkluderingslabbet utforskas inkluderingens utmaningar i förhållande till ofrivillig ensamhet, påtvingat utanförskap och isolering. Läs mer om Inkluderingslabbet Läs mer om Generationsmöten Vi ses digitalt via zoom. Inför releasen får du zoomlänk och material skickat till dig.

Arrangemangsnummer: 905907

Kontaktperson