Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Frida Gårdmo

LINKÖPING

Skapelsetid: Hållbarhet i praktiken - hur gör vi i församlingen?

Föreläsning och samtal för att vaska fram hur vi som skapade medskapare kan GÖRA miljö och hållbarhet och därmed HOPP i praktiken i våra församlingar. Kan vi dessutom göra det tillsammans på ett sätt som engagerar hela församlingen?

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Plats

Stiftskansliet

Ågatan 65 58331 LINKÖPING

Pris

Kostnadsfritt

Vi pratar mycket om miljö, klimat och hållbarhet men hur får vi till arbetet i praktiken i församlingslivet? Hur kan vi engagera och involvera fler människor i församlingen?  Finns det möjligheter i den ekumeniska gemenskapen? Under den här kvällen får vi lyssna på tre inspirerande föreläsare för att få inspiration och goda exempel. 

Delta digitalt via Zoom eller på plats på Linköpings stiftskansli

Upplägg: Digitala föreläsningar och gemensamt samtal, digitalt eller på plats på stiftskansliet. Medverkande: 

Annelie Anderberg, kristen omställare och folkbildare som driver Instagramkontot @jordelivvett och är medskapare till podden Jord är du. Annelie är verksamhetsutvecklare på Bilda Sydväst med inriktning mot hållbarhet.

Per Skoog, förtroendevald från Grangärde, Västerås stift som drivit stora delar av miljöarbetet lokalt. Han kommer bland annat att berätta om deras Ekotempel mitt i skogen, tillsammansodling utanför församlingshemmet och deras samtalsgrupp kring materialet ”hur skapar vi fred med jorden”.

Ina Nordh, diakon från Tranås pastorat, berättar om utmaningarna med att väcka liv i miljöarbetet när man redan gjort mycket och om samverkan med andra organisationer och samfund där alla vill mycket men kanske inte alltid samma sak och på samma sätt.

Målgrupp: Alla intresserade

Sista anmälan: 18 september. 

Arrangemangsnummer: 603298

I samarbete med

Kontaktperson

Kontor