Hållbar tro - hållbart liv, Seminariedagar 2019/2020

Inåt mot mig själv och utåt mot min nästa och skapelsen

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

3 tillfällen, 18 studietimmar

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Du som läser denna text är varmt välkommen till dessa kommande seminariedagar. Anmäl dig till alla tre dagarna eller de du har möjlighet till. Efter ditt deltagande kommer du att bli inbjuden till fördjupande samtal i grupp utifrån det givna ämnet. Bjud gärna med dig någon vän! Vi ser fram emot att mötas för att lära och utvecklas tillsammans.

12 oktober 2019 - INSTÄLLT

Tro som söker förstå: omvärlden med Ingrid-Maria Bergman, sjukhuspräst Västervik, i Lerbäcks församlingsgård. Vi får ständigt dagliga budskap till oss om att vi inte duger som vi är. Vi kan numera förändra oss på många plan. Är vi våra egna gudar nu? Hur bevara vår tro i detta sammanhang utan att vara bakåtsträvare och inte gilla utveckling?

16 november 2019

Tro som söker förstå: människan med Anna Söderström Wikell, kyrkoherde i Askersund-Hammars församling, i Nora församlingshem. Vårt samhälle där vi som individualister söker mening och hopp, hur skapar vi våra liv? Vilket stöd finns det när vi står inför livsval och våra försök att skapa livsmönster? I en samtid där flera av våra val är nya ”skam-ord” som till exempel flygskam, köttskam, kroppskam

8 februari 2020

Tro som söker förstå: kyrkan med Jan Eckerdal, stiftsadjunkt i Strängnäs stift och teol.dr i systematisk teologi, i Adolfsbergs församlingshem, Örebro. En fördjupningsdag om vad som gör kyrkan till kyrka. Vi arbetar med frågan om vad som egentligen utmärker en kristen kyrka. Finns det någon del av detta som vi upplever som särskilt angeläget i vår samtid? Om kyrkan är det som uppstår när människor kallas och samlas runt Jesus Kristus – hur kan det gestaltas här och nu?

Processledare

Anmari Larsson och Jimmy Åkerfeldt

Medvandrare

Sven Thidevall – Pensionerad kyrkoarbetare och kyrkohistoriker. Medvandrare under alla tre tillfällena.

Pris

300 kr/person och tillfälle inkl förtäring och kaffe

Arrangemangsnummer: 316650

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.