Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Haiku-utmaning 1-30 juni

Skriv en haiku per dag i 30 dagar! Förutsättningen för haiku är en öppenhet för ögonblicket. Haikun fångar en liten, ofta till synes obetydlig, händelse så att den kan framstå framför läsarens öga. En haiku förklarar aldrig. Den visar.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodagar

Tisdag, Fredag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Omfattning

2 tillfällen, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

En ny 30-dagars haiku-utmaning börjar den 1 juni! Vi möts på Zoom två gånger, en gång i början och en mot slutet av utmaningen, fredag 2 juni 19:00-20:30 och fredag 30 juni 19:00-20:30 . I det första Zoom-mötet kommer vi lära känna varandra, ledaren kommer att berätta kort om haikuns historia och principer och vi kommer att titta på några kända och mindre kända haikus. På det avslutande mötet kommer vi prata om månaden som har gått och våra erfarenheter med att skriva haiku.

Våra haikus lägger vi ut på studieplattformen ”Learnify”, en haiku per dag. Utmaningen består i att infinna sig varje dag och öva sig i närvaron som haikun ska spegla. Våra haikus är ofta långt ifrån perfekta, vi lekar och samlar erfarenheter, har roligt och umgås med varandra och med haiku. Haiku är disciplin och inre frihet. Haiku är meditation och närvaro, humor och acceptans. Ofta förknippas Haiku med årstiderna, men det behöver inte alltid vara så. Haiku kan vara ett sätt att leva. Haiku tröttnar man aldrig på. Du ska helst ha gått en haiku-introduktion hos ledaren Sabine eller hos någon annan eller veta vad en haiku är för något.

Mer information maila sabine.neumann.sn@gmail.com.

Arrangemangsnummer: 202076

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson