MALMÖ

Haiku - meditation i skrivande

Rör vid din inre stillhet.

Startdatum

2 mars 2019

Dagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

1395 kr

Att göra Haiku-skrivandet till en daglig vana kan vara ett givande sätt att möta sig själv och uttrycka både det vardagliga och det stora och universella i våra liv. Traditionellt är en Haiku en gammal japansk diktform, men den har spridit sig över hela världen. En Haiku är en enkel dikt som i sin rena form består av 17 japanska stavelser i tre rader och som trots sin komprimerade korthet förmår uttrycka djupa känslor och filosofiska insikter. Vid första blicken är Haiku-dikter enkla, men de rymmer en fascinerande komplexitet. Under denna helg kommer vi att utforska denna diktform, lära oss någonting om Haikuns historia, om de stora japanska Haiku-poeterna, om estetiken och filosofin bakom Haikun, och vi kommer själv öva oss i att skriva våra egna Haiku. Haiku förknippas ofta med den japanska Zen-kulturen, och vi kommer att varva meditation och skrivandet för att röra vid vår inre stillhet och öppna oss för enkelheten som Haikun ger uttryck för.

Förkunskaper

Öppenhet och förutsättningslöshet är allt som krävs för att delta i denna kurs.

Tid

lördag och söndag 10-17

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Övrigt

OBS avanmälan senare än två veckor före kursstart kräver läkarintyg.

Arrangemangsnummer: 317996

Kontaktperson

Ledare

Sabine Neumann

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.