Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Scandinav bildbyrå

Distans

Haiku i 30 dagar

Fånga din sommar med medveten närvaro i skrivande

Startdatum

1 juli 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 12:00

Omfattning

30 tillfällen, 30 studietimmar

Plats

På distans

Pris

400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Anta denna 30-dagars utmaning i Haikuskrivande!

Du kommer att vara med i en grupp där alla skriver en haiku varje dag i trettio dagar. Vi delar våra haiku med varandra dagligen på nätet. Du behöver inte passa tider, bara dagar. Det finns möjlighet att kommentera varandras haiku.

Haiku är en diktform som ger oss möjlighet att öva oss på att vara i nuet. Vårt tyckande "jag" träder tillbaka och låter verkligheten visa sig som den är. En haiku är kort - i sin rena form bara tre rader med sammanlagt 17 stavelser - men den ger nästan oändliga möjligheter till att uttrycka våra sinnestillstånd just nu, i detta ögonblick. Haiku kan skrivas i myllret men den kommer alltid från en punkt inom oss själv som är tyst. Traditionellt är haiku förknippat till årstiden. En ny haikumånad erbjuds för varje årstid, juli, oktober, januari och april. Nu är det sommarens tid som erbjuder oss att komma närmare med haikuns hjälp.

Det rekommenderas också att du övar dit på att vara tyst 15-25 minuter varje dag under utmaningens gång, utan inkommande distraktioner.

Förkunskaper

För att delta i utmaningen är det lämpligt att du vet vad en haiku är, helst har gått en kurs (hos Sabine eller någon annan) och övat lite på formen. Ledaren kommer också ge lite information och inspiration under utmaningens gång.

Tid

Varje dag 1-30 juli. Vi har vår egen plattform på Learnify och du kan själv styra dina tider, bara du lägger in din nya haiku varje dag. Vi avslutar haiku-utmaningen med ett zoom-möte.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade haiku-kurser och -utmaningar genom åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson