Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Foto: Fredrik Lundblad

Distans

Gud på arbetsplatsen - digital träff

Ett samtal om röda dagar, slöjor och handskakningar. En kostnadsfri föreläsning för dig som är fackligt förtroendevald i ett TCO-förbund

Datum

27 augusti 2020

Dag

Torsdag

Tid

Kl 8:00 - 9:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Välkommen till en frukostföreläsningen om röda dagar, slöjor och handskakningar.

Att religionen är en privatsak upprepas ofta. Men vad händer när vi möter människor för vilka religionen sätter spår även på arbetsplatsen? För vissa kan det handla om att få ta ledigt på andra dagar än de röda, för andra om att få bära på sig en religiös symbol eller följa en religiös klädkod, eller att be på arbetstid.

I flera fall har det diskuterats om arbetsgivaren kan kräva att anställda tar i hand eller om man ska ha rätt att även hälsa på det vis som religionen anses föreskriva.

Hur bör vi förhålla oss till dessa och liknande fall? Och vad säger egentligen diskrimineringslagstiftningen? Vi undersöker tillsammans några aktuella exempel och samtalar om de argument som brukar höras i anslutning till dessa.

Samtalet leds av Marcus Nilsson, religionsvetare och populär föreläsare om det mångkulturella samhällets utmaningar.

Arrangemangsnummer: 804546

Medverkande

Marcus Nilsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.