JÄMSHÖG

Grundläggande kurs om Svenska kyrkan

Med start hösten 2019 erbjuder Jämshögs Folkhögskola en grundläggande kurs om Svenska kyrkan i samverkan med Lunds stift och Sensus studieförbund.

Startdatum

23 oktober 2019

Veckodagar

Tisdag, onsdag, torsdag

Tid

Kl 9:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 50 studietimmar

Lokal/rum

Kapellet

Pris

2000 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Kursen riktar sig till dig som samarbetar med eller arbetar i Svenska kyrkan och som vill få en grundläggande kunskap om det sammanhang du är insatt i.

Kursen vill ge dig grundläggande kunskaper om:

Kyrkans uppdrag

Svenska kyrkans organisation

Svenska kyrkans historia

Svenska kyrkans styr- och grunddokument

Kyrkorummet

Kyrkliga begrepp

Kursen vill ge dig möjlighet att:

Reflektera över din egen tro

Fundera kring hur Svenska kyrkan är en aktiv del av samhället

Belysa idealitet i Svenska kyrkan Kursen syftar till att ge en kompetensförstärkning om Svenska kyrkan med teologi, juridik och kommunikation som grund.

KURSEN ÄR I NULÄGET FULL. Vid anmälan hamnar du en reservlista.

Kursupplägg

Kursen är upplagd med fyra obligatoriska träffar under perioden oktober till april. Träffarna består av föreläsningar, samtal och studiebesök. Mellan två av kurstillfällena har deltagaren uppgifter som denne enskilt ska arbeta med.

Träff 1. 23-24 oktober 2019 på Jämshögs folkhögskola, Dag 1 kl 9.30–20.00 och dag 2 kl 8.30–16.00 Hemuppgift A

Träff 2. 1 dag 20 nov 2019 i Lunds domkyrka och på Domkyrkoforum i Lund kl 9.30–17.00

Träff 3. 1 dag 25 februari 2020 i Hässleholms församlingshem kl 9.00–16.30 Hemuppgift B

Träff 4. 21-22 april 2020 på Jämshögs folkhögskola, Dag 1 kl 9.30–20.00 och dag 2 kl 8.30–16.00

Kursledning Solveig Wollin skolpräst på Jämshögs folkhögskola, Lena Andersson stiftskonsulent på Lunds stift och Pernilla Agardh verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund

Information Solveig Wollin, skolpräst på Jämshögs folkhögskola solveig.wollin@jamshog.org, 072-235 56 11

Anmälan Kursen tar emot 30 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full, dock senast den 24 september. Anmäl dig via denna länk>

Kostnad Kursavgift 2 000 kr, detta är ett introduktionspris. I kursavgiften ingår kurs, kost, material, litteratur. Önskar deltagaren logi tillkommer detta. Boende med frukost i enkelrum på skolans internat kostar 350 kr/natt. Man delar toalett och dusch, lakan och handduk ingår. Det finns ett begränsat antal rum på folkhögskolan. Därför har vi preliminärt bokat boende med frukost på närliggande Liljenborg. 672 kr/natt för enkelrum och 840 kr/natt för dubbelrum. Det finns toalett på alla rum, dusch delar man. Lakan och handduk ingår.

Målgrupp Anställda i Svenska kyrkan, på Sensus studieförbund och Jämshögs folkhögskola som till exempel arbetar som barn- och ungdomsledare, vaktmästare, värdinnor, administrativ personal, kamrer, kommunikatörer/informatörer, assistent i församlingsarbete, musikpedagog, fastighetsförvaltare, HR-personal, lärare, verksamhetsutvecklare m.fl.

Kursen är inte för dig som har en profilutbildning i Svenska kyrkan: präst, diakon, kyrkomusiker och församlingspedagog.

Arrangörer Jämshögs Folkhögskola, Sensus studieförbund och Lunds stift

Arrangemangsnummer: 148023

Ledare

Solveig Wollin

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.