GÖTEBORG

Grundkurs medling i skolan - träning och teori

Vi har en vision att med mer kunskap i konstruktiv konflikthantering och medling kan skolan, hemmet och världen bli mindre våldsam och mer harmonisk. Barnen och de vuxna skulle få erfarenheter för livet.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Teorisal 44, vån 4

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen riktar sig till skolpersonal – och föräldrar – som sett behov av förändring. När vi som tredje part går in och vill hjälpa barnen att lösa en konflikt dem emellan blir det lätt så att vi har en uppfattning om hur de ska göra – och inte göra – och vi säger det! Vi kanske till och med uppmanar dem att be om förlåtelse/ursäkt. Vi kanske tar ställning till problemet och, direkt eller indirekt, lägger skuld. På så vis ger vi inte parterna möjlighet att mötas i gemensam problemlösning, vi tar ifrån dem möjligheten till ökade insikter och utveckling.

Vår medlingsmetod bygger på frivillighet, förtroende och facilitering. Facilitering betyder att medlaren underlättar processen. Parterna får uttrycka sin verklighetsbild, sina känslor, behov och önskningar: De får hjälp att lyssna på den andre och gemensamt söka s k vinna-vinna-lösningar. Medlaren underlättar och stödjer dem. Kursen lägger stor vikt vid träning i rollspel av fiktiva, realistiska medlingssituationer.

Kursledare: Karin Utas Carlsson, fil dr i fredsundervisning, f d skolläkare med dansk utbildning i medling. Se www.laraforfred.se och www.fredenshusgoteborg.se.

I deltagaravgiften ingår kursboken: Karin Utas Carlsson och Anette Rosenberg Kimblad ”Hantera konflikter och förebygg våld”.

Sista anmälningsdag 25 september 2019.

OBS - 3 tillfällen 2 oktober 30 oktober 27 november

För anmälan och mer information: www.fredenshusgoteborg.se/aktiviteter eller karin.utas.carlsson@telia.com

Arrangemangsnummer: 179093

Ledare

Karin Utas Carlsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.