Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Grundkurs i engelska - digitalt och dagtid

Är du lite ringrostig och vill uppdatera dina kunskaper i engelska? Har du blivit eller riskerar du att bli arbetslös och vill skaffa dig nya kompetenser för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden? Detta är en kurs för att du ska kunna arbeta med kompetensutveckling kostnadsfritt under hösten.

Startdatum

5 oktober 2021

Veckodagar

Tisdag, Torsdag

Tid

Kl 12:00 - 14:45

Omfattning

14 tillfällen, 42 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen har som syfte att gå igenom grammatik, läsförståelse och tal och uttryck som kan vara till nytta i arbetslivet. För dig som står utanför arbetsmarknaden kan detta vara ett sätt att komma igång på dagarna med nya kunskaper och motivation. Vi träffas tisdagar och torsdagar samma tid.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som Sensus erbjuder kostnadsfritt. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa eller korttidspermitterade kostar kursen 500 kr.

Mål

Efter kursen har du lärt dig ord, uttryck och formuleringar som passar när du talar i telefon, skriver e-post eller brev och deltar i möten samt hur du tar emot besökare och hur du presenterar en idé eller en produkt på engelska.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig: Utöka ordförråd att använda på jobbetGrammatik för att göra dig förstådd Läsa artiklar och texter Tilltal och struktur i e-post och brev Telefonfraser och småpratRätta till din Swenglish och hitta bättre uttryck

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Kursen ges både tisdagar och torsdagar under 7 veckor. Efter kursen finns det möjlighet att fortsätta med en fördjupningskurs.

Kursmaterial

Eventuellt kursmaterial betalas av dig som kursdeltagare.

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart.

Vår ledare

Lena Bergstrand har drivit en egen skola i Spanien under 28 år där hon undervisat i engelska på alla nivåer. Nu är hon tillbaka i Sverige och håller kurser i både spanska och engelska över Zoom med deltagare längre bort och även fysiskt i Kalmar där hon bor. Hon är en erfaren pedagog som kan anpassa sig till gruppens behov och har många övningar och texter på lager för er.

Kontaktperson