Distans

Generationsmöten för gemenskap

Ni är särskilt inbjudna till dessa seminarier som Överenskommelsen mellan Folkbildningen i Skåne och Region Skåne bjuder in till. Där förvaltningar, studieförbund och folkhögskolor i fem kommuner bjuds in till sektorsöverskridande möten på temat ofrivillig ensamhet. Seminarierna äger rum 26:e april och 7:e maj.

Startdatum

26 april 2021

Veckodagar

Måndag, fredag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

2 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi vill möjliggöra samverkan för att stärka den psykiska hälsan hos den skånska befolkningen såväl bland äldre som yngre. I filmer och föredrag presenteras exempel på studiecirklar, kvinnoprojekt, kulturaktiviteter och utbyte mellan folkhögskolekurser som alla skapar generationsmöten och visar på styrkan av sektorsöverskridande samverkan. Framför allt så skapar vi, deltagarna på seminarierna, med hjälp av folkbildningens metodik strategier för framtida samverkan, kontakter och kunskapsutbyte i våra kommuner. Nästa steg efter dessa seminarier blir att hitta gemensamma verksamheter som bidrar till generationsmöten och större gemenskap i samhället.

Delar ur programmet:

26/4 9-12 Våra berättelser och samverkan

  • Fredrik Sjögren (L), ordförande Folkhälsoberedningen i Region Skåne hälsar välkommen
  • Panelsamtal "Samverkande mötesplatser" med Anah Sjösten, Simonsland Borås, Lena Rosenbom, Medborgarskolan, HELA HOPPET Landskrona och Bertil Jönsson, Simrishamns kommun
  • "Generationsmöten på folkhögskola" med Roger Sjunner, Munka Folkhögskola

7/5 9-14.30 Vägen framåt, idealitet, engagemang och folkbildningsmetoder

  • Föredrag "Health Connections Mendip" med Jenny Hartnoll, Storbritannien där man hittat former för samarbete mellan civilsamhället och det offentliga.
  • Efterföljande samtal mellan Jenny Hartnoll och Anita Jensen, forskare och kultur- och hälsostrateg Region Skåne
  • "Åldersöverskridande boksamtal i samarbete med ABF", Maria Pålsson, Winnet - Malmö

Mellan seminarierna visar vi för dem som har möjlighet en livestreamad föreställningen från Sundsgårdens folkhögskolas teaterlinje "Teater på turné". Föreställningen kommer även att kunna ses i efterhand.

Arrangörer är SISAM - studieförbunden i Skåne i samverkan, Region Skåne och Föreningen Skånes folkhögskolor i samverkan. Inbjudan och anmälan är personlig. Vi vill att du har möjlighet att vara med vid båda tillfällena, 26/ 4 och 7/5. Begränsat antal platser. 1-2 representanter från varje kommunal förvaltning, folkhögskola och studieförbund i kommunen anmäls till seminarierna. Sista anmälningsdag är den 17:e mars. Vi behandlar anmälningarna löpande utifrån när de kommer in. Ange arbetsroll, var du kommer ifrån med kommun och vem du fått information av angående seminarierna. Båda seminarierna sker digitalt på zoom. Ett par veckor före seminarierna kommer ni få information med länk, förberedelse inför seminarierna och ett fullständigt program. Vid frågor kontakta processledare Marie Cöster. Varmt välkomna!

Arrangemangsnummer: 321415

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.