Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

GBG MIME FEST Presenterar Föreställning "Sexture"

I mötet mellan mim och arkitektur har föreställningen SEXTURE skapats – ett unikt och intimt verk som spelas för liten publik.

Datum

17 september 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Plats

Göteborgs StadsteaterLilla Scen

Götaplatsen 4 41256 GÖTEBORG

Pris

165 kr

Kroppar och arkitektur är fundamentalt sammanlänkande. Byggnader och utrymmen skapar och upprätthåller hur vi rör oss – inte minst bidrar det till att skapa kön. Är det möjligt att, genom mötet mellan rum och rörelse, utöka utrymmet för kvinnligt kodade kroppar att skapa en subjektiv sexualitet?

Genom att utforska och ifrågasätta den mimteknik som de tränats i har Jonna Ljunggren och Li Molnár Kronlid (som utgör scenkonstduon Art.Cherry) försökt utöka rörelseutrymmet för det feminina och den kvinnligt kodade kroppen. Arkitektstudion Pank, bestående av Patrik Filip Johansson och Hannes Hemb, utforskar vad som händer om det rumsliga anpassar sig efter den specifika kroppen istället för en fiktionell genomsnittsmänniska. Hur kan vi utöka både den sceniska upplevelsen och det sexuella subjektskapet?

SEXTURE skapas med stöd av Kulturrådet.

Instagram: art.cherry Instagram: pank__

Medverkande: Koncept, regi och mimskådespeleri: Art.Cherry (Jonna Ljunggren och Li Molnár Kronlid) Koncept och scenografi: Studio PANK (Hannes Hemb och Patrik Filip Johansson) Metodansvarig och yttre öga: Maja Widell Musik: Sparkly Pony (Emil Göthberg) Kostym och mask: Jessica Hedin Foto: Patrik Filip Johansson

Biljetter

Detta sker i samarbete med Västra Götalands Regionen

Arrangemangsnummer: 811727