Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Frukostseminarium på Pride: Hur skyddas jag av diskrimineringslagen?

Hur skyddas jag av diskrimineringslagen? Med fördjupning i ärenden kopplat till hbtqi-frågor

Datum

4 augusti 2021

Dag

Onsdag

Tid

Kl 10:00 - 11:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll:

Visste du att en antidiskrimineringsbyrå (som vi) kan hjälpa dig kostnadsfritt om du har utsatts för diskriminering?

En kort grundläggande introduktion om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är, vem som skyddas, hur skyddet ser ut och vart du kan vända dig. Vi behandlar:

• Vad innebär diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade?

• Fördjupning av diskrimineringsärenden och fall kopplat till hbtqi-frågor.

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr är en politiskt fristående antidiskrimineringsbyrå som ger kostnadsfri rådgivning, utbildar och informerar om diskriminering, inkludering och mänskliga rättigheter samt deltar i olika arrangemang för att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering. Verksamheten drivs med medel av MUCF.

Arrangör:

Sensus och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr

Föreläsare:

Maria Refai, jurist, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr och Annika Heikkinen, verksamhetsledare, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr

Plats:

Vi kommer öppna upp för fysisk närvaro på dessa tillfällen, med max 15 coronasäkrade platser i Sensus lokaler på Medborgarplatsen där det erbjuds frukost.
Vill du vara med fysiskt på plats så besvara frågorna i anmälan. De 15 första som besvarat frågorna får vara med i Sensus lokaler i Medborgarhuset, Medborgarplatsen. Vilka som fått plats meddelas 2 augusti.

Seminarierna ges dock också på distans på den digitala lärplattformen Zoom via datorn, länk kommer till din e-postadress i bekräftelse på din anmälan. För att vara med behöver du dator/smartphone med Internet uppkoppling

Pris:

Kostnadsfritt men anmälan krävs

Kontaktperson