Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

FRÖSAM - minska frösvinnet!

Varje år står vi inför samma utmaning: vi har många fröer kvar från de sista årens nyfikna försök att odla och vill ändå prova många nya sorter som vi ser i frökataloger, hör odlarkompisar prata om eller läser om på facebook i odlingsgrupperna. Kan du inte heller sluta tänka på odling så här års?

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Se beskrivning

Pris

Se beskrivning

FRÖSAM - minska frösvinnet!

Vi vill bjuda på tre föreläsningar under året och hoppas att du vill träffa andra med mer eller mindre gröna fingrar, nybörjare och mera erfarna antingen fysiskt eller digitalt och byter erfarenheter och tankar kring odlingen från frösådd till skörd. Du ska också få testa olika sorters grönsaker och örter utan att samla på dig många fröer till nästa år - för då vill du visst prova nya sorter igen!

Föreläsningar

Vår första föreläsare är Tatiana Henriksson, som driver Youtube-kanalen och bloggen En plats under solen. Hon odlar på relativt liten yta i zon 5 och har många tips och trix för dig som vill prova att odla med hållbarhetstänk, återbruk och liten budget. Hon är också tidningen Lands odlarprofil det här året och vi ser framemot att träffa henne online i mitten av april. Mer information kommer.

Odlingsprat

Om du vill träffa andra odlare, anmäl ditt intresse (se länk nedan). Vi försöker att hitta odlare i samma växtzon och återkommer, så snart vi kan starta en ny grupp. Grupper kan startas löpande - beroende på hur stort intresset är i en växtzon eller för ett speciellt område.

Sambeställning av ekologiska fröer

Vi börjar vår odlingsresa med tomater, paprika, chili, gurkväxter, rotfrukter, kålväxter och örter, men du väljer hur många och vilka sorter du vill testa. Till exempel kan du få tre fröer av tre eller sex olika tomatsorter. På så sätt kan du prova flera olika sorter utan att ha kvar många påbörjade fröpåsar till kommande år - då är det fritt fram för nya sorter!

De flesta sorter har kortare utvecklingstid, så att även odlare i norra delen av landet hinner få skörd. Vi har också huvudsakligen valt sorter som är fröstabila , dvs. att du får samma sort om du tar fröer av de växter du driver upp från de sambeställda fröerna.

Har du många fröer kvar sen tidigare? Kanske hittar du nya odlingsvänner att byta med i en av våra grupper! Vår första sambeställning gör vi den 18 mars, så passa på och välj senast den 17 mars.

Kostnad

Odlingsgrupperna och föreläsningarna är kostnadsfria.
Du hittar information om priser för sambeställning av fröerna i respektive frögrupp vid beställning, se länk nedan.
Du behöver inte beställa fröer för att delta i föreläsningarna och odlingsgrupper.

Intresseanmälan för odlingsprat & föreläsningar och sambeställning av fröer

Arrangemangsnummer: 128922

Kontaktperson

Kontor