Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Norrtälje

Friskvård med shinrin yoku

Shinrin Yoku ("Forest bathing - skogsbad"). Här möter vetenskap natur, mindfulness och alla sinnen. Shinrin yoku är en metod för välbefinnande, lugn och harmoni som används i många länder runt om i världen för sina hälsobringande effekter.

Startdatum

29 augusti 2020

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 15:00 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Begreppet myntades i Japan på 1980-talet och betyder bokstavligt talat att "bada i den atmosfär som finns i skogen". Många människor har ett särskilt förhållande till träd, och instinktivt vet vi att vi mår bättre i naturen. I Japan är shinrin yoku den snabbast växande formen av mindfulness och man har kunnat visa att shinrin yoku bl a minskar stress, sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret.

Upplägg

Denna eftermiddag erbjuder vi en möjlighet att få prova på Shinrin Yoku under några timmar i skogen. Om det finns intresse fortsätter detta några gånger till under hösten, datum meddelas senare.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Men en förmåga att kunna gå, sitta och röra sig i skogen.

Klädsel

Oömma och bekväma kläder som tål väder och vind. Och ta gärna med en termos med varm dryck. Ett sittunderlag kan vara bra för att kunna sitta ned en stund.

Plats/lokal

Utomhus i lämpligt skogsområde vid Färsna gård i närheten av Norrtälje stad. Lokalbuss går från Norrtälje busstation.

Ledare

Ledaren har lång erfarenhet av att leda kurser i yoga, retreater, medicinsk tai chi qigong och mindfulness. Hon har nu utforskat denna form av mindfulness och vill sprida detta till fler.

Rabatt

Sensus Stockholm-Gotland samarbetar idag med fackförbunden Vision, ST, Vårdförbundet avdelning Stockholm, Lärarförbundet, Försvarsförbundet, Finansförbundet. Som medlem i något av dessa förbund får du rabatt på våra kurser. Läs mer

Arrangemangsnummer: 149920

Ledare

Mary-Ann Thysell Nässlander

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.