Norrtälje

Friskvård med shinrin yoku

Shinrin Yoku ("Forest bathing"). Här möter vetenskap natur, mindfulness och alla sinnen. Shinrin yoku är en metod för välbefinnande, lugn och harmoni som används i många länder runt om i världen för sina hälsobringande effekter.

Startdatum

5 april 2020

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 12:15

Omfattning

6 tillfällen, 18 studietimmar

Pris

1300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Begreppet myntades i Japan på 1980-talet och betyder bokstavligt talat att "bada i den atmosfär som finns i skogen". Många människor har ett särskilt förhållande till träd, och instinktivt vet vi att vi mår bättre i naturen. I Japan är shinrin yoku den snabbast växande formen av mindfulness och man har kunnat visa att shinrin yoku bl a minskar stress, sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Men en förmåga att kunna gå, sitta och röra sig i skogen.

Klädsel

Oömma och bekväma kläder som tål väder och vind. Och ta gärna med en termos med varm dryck. Ett sittunderlag kan vara bra.

Plats/lokal

Utomhus i lämpligt skogsområde i närheten av Norrtälje stad. Transport med lokalbuss. Ta med busskort.

Ledare

Ledaren har lång erfarenhet av att leda kurser i yoga, retreater, medicinsk tai chi qigong och mindfulness. Hon har nu utforskat denna form av mindfulness och vill sprida detta till fler.

Rabatt

Sensus Stockholm-Gotland samarbetar idag med fackförbunden Vision, ST, Vårdförbundet avdelning Stockholm, Lärarförbundet, Försvarsförbundet, Finansförbundet. Som medlem i något av dessa förbund får du rabatt på våra kurser. Läs mer

Arrangemangsnummer: 149920

Ledare

Mary-Ann Thysell

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.