GÖTEBORG

Friluftsåterbruk

Tillsammans lär vi oss att ta hand om, laga och skapa nytt av befintligt material. Kreativiteten har inga gränser och målet är att prylarna skall få ett nytt liv, kunna hålla längre och att vi tillsammans utgör en mindre belastning på planeten. Bra för både oss, plånboken och jorden - samtidigt som det är kul! Cirkeln är öppen för scoutledare och är en del av projektet Hållbarhetsstuga med Sensus.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Omfattning

4 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kanske har ni prylar i scoutlokalen som behöver lagas men ni inte vet hur? Eller så har du en jacka hemma med en reva i som i övrigt fungerar bra. Ta med dem till hållbarhetsstugorna och ge dem ett nytt liv! För att öka kunskapen kring friluftsåterbruk drar vi nu igång ett pilotprojekt med en studiecirkel där vi ses och tillsammans lär oss hur vi kan laga eller redesigna de plagg, prylar eller material som ni har eller som vi får in från olika samarbeten. Studiecirkeln bygger på att vi lär av varandra men vi kommer även att ha samarbete med Stina från Regn Repair som är specialiserad på lagning av friluftsprylar, för att få ta del av hennes specialkompetens. Första träffen är en gemensam introduktion tillsammans med Stina där vi kan passa på att ställa de frågor vi behöver för att sedan i olika grupper fortsätta arbetet. Övriga tillfällen sätter gruppen själva. Vi första träffen bestäms ett datum för den avslutande samlingen.

Detta är en pilotomgång och därför ingår ett avslutande utvärderingstillfälle där vi på Sensus vill ta del av era synpunkter på studiecirkeln och vad som kan förbättras så att fler kan få tillgång till en så bra kurs som möjligt!

Upplägg på kursen:
2.5h Introduktion och genomgång av material och tekniker tillsammans med Stina på Regn Repair
2.5h Träff och arbete i gruppen (Datum bestämmer gruppen)
2.5h Träff och arbete i gruppen (Datum bestämmer gruppen)
2h Studiebesök och gemensam avslutning/utvärdering (Datum bestäms på första träffen)

Är du intresserad av att vara med eller har frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig!

Arrangemangsnummer: 185190

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.