Distans

Fred i religionens namn

Hur kan religionerna bli verkningsfulla krafter för fred?

Startdatum

1 februari 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 19:30

Omfattning

7 tillfällen, 7 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg

I boken Fred i religionens namn finns sju personliga berättelser om fredens grund och ursprung inom olika religioner, som visar att de gömmer rika resurser för arbetet mot en fredligare värld.

Boken är en unik samling texter som visar på skillnader och likheter i religionernas uttryckssätt, traditioner och fredssträvanden.

Kring denna bok arrangerar Guds Hus vänförening i samarbete med Sensus studieförbund en studiecirkel under våren 2021. Under sju träffar får vi tillsammans samtala om boken och teman som bl a den Gyllene regeln, att bygga hållbara och fredliga samhällen, att leva som minoritet och hur vi utifrån våra respektive religiösa hemvister var och en och tillsammans kan verka för fred i religionens namn.

Datum

Sju måndagar med start 1 februari och uppehåll 1 mars Kursen sker digitalt på Zoom. Senast under förmiddagen den 1 feb skickar vi ut en länk till dem som anmält sig.

Material

Kostnad: 200 kronor för boken, om du vill köpa den.

Arrangemangsnummer: 436254

Ledare

Ingrid Burström

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.