Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Fortsättningskurs i engelska - digitalt och dagtid

Har du en ganska hög nivå på din engelska men vill komma vidare? Vill du öka dina kunskaper som en kompetensutveckling inför ett jobb och är arbetslös i dagsläget? Då är denna kurs för dig!

Startdatum

Se beskrivning

Veckodagar

Tisdag, Torsdag

Tid

Kl 12:00 - 14:45

Omfattning

14 tillfällen, 42 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi erbjuder under våren en kurs i engelska som en möjlighet för dig att uppdatera dina språkkunskaper för att kunna använda dem i jobbet och på fritiden. Kursen sker digitalt över Zoom. Kursen har som syfte att gå igenom grammatik, läsförståelse och tal och uttryck som kan vara till nytta i arbetslivet som gör att du kommer vidare till en högre nivå.

Kursen startar när gruppen är full.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som känner dig ganska säker på din engelska och som vill komma igång att både prata och skriva mer. Kursen riktar sig till dig som står långt ifrån arbetsmarknaden och är mellan 20 och 64 år. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa får du delta i mån av plats.

Mål

Efter kursen har du lärt dig ord, uttryck och formuleringar som passar när du talar i telefon, skriver e-post eller brev och deltar i möten samt hur du tar emot besökare och hur du presenterar en idé eller en produkt på engelska.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • Utökat ordförråd och korrekt meningsbyggnad
  • Grammatik för att undvika vanliga fel
  • Läsa artiklar och texter
  • Korrekt meningsbyggnad och tempus

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Varje vecka får ni hemuppgifter att lösa på egen hand. Vi träffas tisdagar och torsdagar samma tid.

Kursmaterial

Kursmaterial är övningar och texter som läraren tillhandahåller genom mejlutskick.

Vår ledare

Lena Bergstrand har drivit en egen skola i Spanien under 28 år där hon undervisat i engelska på alla nivåer. Nu är hon tillbaka i Sverige och håller kurser i både spanska och engelska över Zoom med deltagare längre bort och även fysiskt i Kalmar där hon bor. Hon är en erfaren pedagog som kan anpassa sig till gruppens behov och har många övningar och texter på lager för er.

Arrangemangsnummer: 56719

Kontaktperson