Bild: Scandinav Bildbyrå

ÖREBRO

Fortbildningsdag för kyrkomusiker ht-23

Alla som har en kyrkomusikalisk anställning i Strängnäs stift inbjuds till en inspirerande fortbildningsdag tisdagen den 17 oktober på Musikhögskolan i Örebro.

Startdatum

17 oktober 2023

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

Musikhögskolan Örebro

Fakultetsg 1 70281 ÖREBRO

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Dagen innehåller flera seminarier där vi möter föreläsare och lärare från Musikhögskolans lärarkår, som också är välkända och aktiva personer inom svenskt kulturliv. Du får med dig inspiration, tips och övningar som går att använda i ditt arbete som kyrkomusiker.

Välkommen till en dag fylld med inspiration och goda möten!

Anmälan / Kostnad

Sista anmälningsdag 1 oktober. Kostnad: 500:-/person

Program

kl. 9-10 Drop-in ankomst. Fika med smörgås och kaffe/te.Plats: Huvudentrén , Krysset

kl. 10-11 Rytmik och koreografi.Johanna Levin, universitetslektor med stor erfarenhet att arbeta med barn, unga och vuxna, ger oss bra övningar att använda på hemmaplan. Plats: Stora körsalen

kl. 11-12 Gestik, tonbildning och intonation.Florian Benfer, universitetslektor i musikalisk gestaltning inriktning kör, konstnärlig ledare och dirigent för Gustaf Sjökvists Kammarkör. Florian leder ett seminarium om körklang, klassisk dirigering och repertoar.

kl. 12-13.15 Lunch.Du bekostar själv din lunch på någon av restaurangerna på campus eller tar med matlåda.

kl. 13.15-14.15 Scenisk kör.Ulrika Landell, universitetslektor och teaterlärare, leder oss i enkla övningar för att kunna jobba med grupp- och teambuilding och tips för att kunna iscensätta körsånger

kl.14.15-14.45 Historisk improvisation.Peter van Tour, universitetslektor, specialist på sent 1700-tals partimento från Neapel.

*kl. 14.45-15 Fika

kl. 15-16 Tonbildning och röstteknik.Olle Persson, universitetslektor, opera- och konsertsångare, leder oss i övningar som är bra även för äldre körsångare.

Buss går flera gånger i timmen mellan tågstationen och Musikhögskolan. Parkeringsplatser finns i anslutning till Musikhögskolan.

Har du frågor , kontakta stiftsmusiker Maria Säfsten: maria.safsten@svenskakyrkan.se

Dagen är ett samarbete mellan Musikhögskolan i Örebro, Strängnäs stift och Sensus.

Arrangemangsnummer: 401440

Kontaktperson