Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

VISBY

Första hjälpen till psykisk hälsa (RSMH)

Det är större sannolikhet att träffa på en person med psykiska besvär än att få användning av sina kunskaper i fysisk livräddning.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 13:30 - 16:00

Omfattning

9 tillfällen, 27 studietimmar

Plats

Terra NovakyrkanSamlingssalen

Terra Nova Torg 62147 VISBY

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

I samarbete med RSMH-Gotland bjuder vi in till en studiecirkel i Första hjälpen till psykisk hälsa. Kursen lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp.

Vi träffas vid nio tillfällen på fredagar kl. 13.30 - 16.00 i Terra Nova kyrkans lokaler i Visby. Start 27 augusti 2021. Vid varje kurstillfälle har vi gemensam fika-paus och gott om tid för att samtala, ställa frågor och diskutera det vi går igenom. Efter genomförd utbildning blir du en Första hjälpare och får ett intyg på detta.

Första hjälpen till psykisk hälsa-kursen ingår i MindShift Gotlands målsättning att sprida kunskap och minska fördomar kring psykisk ohälsa och är en del av projektet Guldhjärnan. https://www.mindshiftgotland.se/

Kursledare/certifierade MHFA instruktörer

Lotta Lundberg-Ericsson, Susanna Petterson och Peter Åkesson

Anmälan

Kursen vänder sig till medlemmar i RSMH Gotland. Känner du att du vill gå utbildningen och bli bättre rustad i hur du kan vara en Första hjälpare – då är du välkommen att anmäla dig!

Arrangemangsnummer: 154745

Ledare

Lotta Lundberg-Ericsson

Kontaktperson