Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

FÅRÖSUND

Första hjälpen till psykisk hälsa - Fårösund

Det är större sannolikhet att träffa på en person med psykiska besvär än att få användning av sina kunskaper i fysisk livräddning.

Startdatum

10 oktober 2020

Veckodagar

Tisdag, lördag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp.

Första hjälpen till psykisk hälsa har ursprungligen utvecklats i Australien och benämns där Mental Health First Aid - MHFA. I Sverige har det översatts och anpassats till våra förhållanden av Nationellt centrum för suicidforskning och prevention - NASP vid Karolinska Institutet. NASP svarar för utbildning och certifiering av MHFA-instruktörer.

Första hjälpen till psykisk hälsa-kursen ingår i MindShift Gotlands målsättning att sprida kunskap och minska fördomar kring psykisk ohälsa och är en del av projektet Guldhjärnan. (http://www.mindshiftgotland.se) Efter genomgången utbildning blir du en Första hjälpare/Guldhjärna och får även ett intyg från Karolinska Institutet som visar att du är Första hjälpare.

Kursledare

certifierade MHFA-instruktörer

Kursen Första hjälpen till psykisk hälsa omfattar totalt 12 timmar(16 studietimmar) fördelat på en lördag och två tisdagskvällar 10 oktober 9:00-16:00, 13 oktober och 20 oktober 18:00-21:30

Sista anmälningsdag den 24 september

Arrangemangsnummer: 435080

Ledare

Lotta Lundberg-Ericsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.