Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Första hjälpen till psykisk hälsa - äldre Roma

En kurs som lär dig hur du bäst tar kontakt och inleder Första hjälpen till psykisk hälsa bland äldre.

Startdatum

30 september 2020

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg

Kursens mål är att vidga kunskapen om psykisk ohälsa bland äldre personer från 65 år och uppåt. Första hjälpen till psykisk hälsa behandlar åldrande och olika kristillstånd som är vanliga hos äldre. Den tar också upp olika psykiatriska sjukdomar och hur du kan upptäcka dessa. I kursen behandlas även demenssjukdomar, Parkinsons sjukdom, konfusion/delirium, samt matproblem och undernäring. Fokus i programmet är handlingsplanen och bemötandet av en äldre person med tydliga problem.

Första hjälpen till psykisk hälsa-äldre ingår i MindShift Gotlands målsättning att sprida kunskap och minska fördomar kring psykisk ohälsa och är en del av projektet Guldhjärnan. (http://www.mindshiftgotland.se) Efter genomgången utbildning blir du en Första hjälpare/Guldhjärna och får ett intyg från Karolinska Institutet som visar att du är en Första hjälpare.

Kursledare

Anne Dungner Hjellström, musikkonsulent Visby stift och certifierad instruktör

Lotta Lundberg-Ericsson, verksamhetsutvecklare Sensus

Kursen omfattar totalt 12 timmar(16 studietimmar) fördelat på tre tillfällen. 30 september, 7 oktober och 21 oktober Kl 10:00-15:00 med lunchpaus 12:00-13:00

Sista anmälningsdag den 14 september

Arrangemangsnummer: 153115

Ledare

Lotta Lundberg-Ericsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.