Församling i förvandling - Bön

Välkommen till en inspirationsdag kring ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad ; Bön.

Startdatum

6 april 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

Lund

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi kommer denna dag få göra en resa i bönens universum.

”Vill man bygga ett fartyg ska man inte värva människor för att samla virke och inte dela ut uppgifter och sysslor, få dem istället att längta efter havets omättlighet” Antoine de Saint-Exupery.

Vad innebär det att tänka på bön som kommunikation och vad har bönen för betydelse? Hur förhöll sig Jesus till bönen och vad innebär det för mig? Hur värnar vi om det inre livets helhet, genom storm och stiltje, oro och frid, gryningar och nattlig svärta? Vilken roll kan bönen ha i ett kristet ledarskap? Hur påverkar bön oss i praktiken? Hur kan bönen bli en naturlig del i församlingslivet? Vad är bönens roll i dagens kyrka? Hur låter vi bönen påverka oss i vårt liv?

Medverkande under dagen:

Johan Tyrberg

Biskop i Lunds stift sedan 2014. Har under denna tid skrivit två herdabrev; En levande relation och Jordens salt.

Jackie Cray

Delar sin makes erfarenheter av församlingsarbete i York. Hon har dessutom under en längre tid arbetat med barn-och familjearbete i anglikanska kyrkan på nationell nivå och varit engagerad i ledarskapsträning och olika diakonala projekt. Från 2008 var hon präst i Midstone utanför London, de sista åren som kyrkoherde innan hon gick i pension.

Graham Cray

Var under sju år, fram till sin pension ledare för ”Fresh Expressions” i England. Det är ett unikt projekt i den anglikanska kyrkan för att kommunicera evangeliet på ett nytt sätt i vår tid. Han var tidigare biskop i sju år, rektor vid ett teologiskt seminarium och innan dess fjorton års erfarenhet av ett mycket kreativt församlingsarbete i St Michael-le-Belfry i York.

Tomas Sjödin

Är författare, föreläsare och pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg, där han är en av ledarna i ett växande socialt och mångkulturellt arbete. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Den som hittar sin plats tar ingen annans. För många radiolyssnare har han också blivit känd och uppskattad som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1.

Preliminärt program. Mer information och anmälningslänk kommer under hösten

8:45 Välkommen och intro

16.00 Avslutande mässa i Domkyrkan

Anmälan krävs och är bindande – senast 6 mars 2021. Det serveras fika under dagen. Ange matpreferenser i din anmälan.

Glöm inte ange annan betalare om församlingen ska betala din avgift.

Paret Crays föreläsningar hålls på engelska. Vid behov finns möjlighet till översättning. Ange önskemål om översättning i anmälan.

Arrangörer: Sensus, Lunds stift, MJ Bok & Media.

Arrangemangsnummer: 320831

Ledare

Pernilla Agardh

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.