Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Föreläsning om Utställningen "Heliga rum Göteborg - en stad med många religioner" med Göran Larsson

Utställningen ”Heliga rum: Göteborg – en stad med många religioner” visas på Göteborgs Stadsbibliotek 11 januari - 20 februari 2022. De 33 bilderna i utställningen visar olika religiösa rum; kristna, muslimska, judiska, sikhiska och buddhistiska, med flera.

Datum

11 januari 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

Göteborgs stadsbibliotek

Götaplatsen 3 40229 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Program, invigning:

Varför går vi till heliga rum?

 • Här möter vi några av dem som intervjuats i boken Heliga rum och som samtalar om likheter och skillnader i deras sätt att möta sina rum. Samtalet leds av Henrik Frykberg, stiftsadjunkt för interreligiösa relationer, Göteborgs stift.

  Varför en utställning om Heliga rum?

 • Hur kom denna utställning till? Vad var syftet från början och vad är förhoppningen med den? Ett samtal mellan professor i religionsvetenskap Göran Larsson och prästen Marika Palmdahl. Samtalet leds av en medarbetare från Sensus.

  Varför bara en bild från varje rum?

 • Ett samtal om urval och teknik mellan prästen och fotografen Mikael Ringlander och Jan Aqua Ellsinger. Jan är den som ansvarat för bildbehandlingen och printat och ramat alla bilder.

  Fri entré. Begränsat antal platser, går ej att förboka, först till kvarn gäller. Insläpp från kl. 17:30. Vaccinationsbevis krävs ej.

  Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allmänna sammankomster. Följ myndigheternas råd och håll dig uppdaterad på goteborg.se/covid19

Arrangemangsnummer: 809256