STOCKHOLM

Föreläsning om diskriminering och samverkan kring antidiskrimineringsarbete

En grundläggande föreläsning om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är, vem som skyddas, hur skyddet ser ut och vart du kan vända dig.

Startdatum

29 april 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

Vi behandlar:

• Vad innebär är diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade? • Vart kan jag vända mig om jag blivit diskriminerad? Hos vem kan jag få stöd? • Kan jag och min eventuella organisation vara med i arbetet att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering.

Vi kommer också att prata om möjligheten att samverka med att opinionsbilda och lyfta frågor kring diskriminering tillsammans.

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr är en fristående politiskt antidiskrimineringsbyrå som ger kostnadsfri rådgivning, utbildar och informerar om diskriminering, inkludering och mänskliga rättigheter samt deltar i olika arrangemang för att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering. Verksamheten drivs med medel av MUCF.

Tillgänglighet

Anmäl om det är något du behöver för att du ska kunna ta del av tillfället på bästa sätt.

Rabatt

Kostnadsfritt men anmälan krävs. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås

Arrangemangsnummer: 305480

Kontaktperson

Ledare

Annika Heikkinen

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.