Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

UPPSALA

Om exposekonton och föräldraskap

Föreläsning om barn och unga, nätet och sexualitet.

Datum

5 september 2023

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:00

Plats

Sensus UppsalaKungsängsliljan

Drottninggatan 4, 3tr 75310 UPPSALA

Pris

Kostnadsfritt

Föreläsningar om barn och unga, nätet och sexualitet

En stor del av de barn som hängs ut med nakenbilder på sociala medier är i mellanstadieåldern. Förövarna är många gånger barn.

Föreläsare är Jonas Karlsson på Ecpat. Ecpat är en internationell organisation som arbetar för att stoppa sexuella övergrepp och sexuell exploatering mot barn.

Föreläsningen vänder sig till föräldrar och alla andra: Vad gör barnen på nätet? Om sex, barnens strategier och vad som händer när någonting går fel. 

  • Ecpats rapport Jag tittade bara, jag gjorde inget elakt handlar om barns utsatthet på exposekonton – konton på sociala medier som olovligt postar nakenbilder. Rapporten visar bland annat att en stor del av barnen som hängs ut på exposekonton är i mellanstadieåldern och att förövarna många gånger är äldre barn.

  • Nude på nätet är Ecpats enkätundersökning om barns och ungas erfarenheter av och inställning till bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet.

  • Ecpats metodhandbok Barnet som expert är ett verktyg för alla som arbetar med undersökningar om och med barn och som söker nya vägar att samla in data och göra barn delaktiga.

 

Anmäl dig till föreläsningen på Barnombudet Uppsala läns hemsida

 

Arrangemangsnummer: 405344