Växjö

Föreläsning med Anneli Jordahl - om livet som skrivande människa - Kronobergs bokmässa

Anneli Jordahls nya bok Orm med två huvuden handlar om att skriva ifrån det fruktsamma underläget. Hur tar man sig mod att skriva? Varför belönas ständigt den hänsynslösa författaren? Går det att bli omtyckt och att samtidigt vara en bra författare?

Datum

23 november 2019

Dag

Lördag

Tid

Kl 11:00 - 11:40

Pris

Kostnadsfritt

Anneli Jordahl skriver i sin bok att:

"Varje gång jag skriver känner jag mig bakbunden, dels av mina egna begränsningar, dels av en motvilja att riskera att såra mina närmaste. Ständigt detta huvudbry om hur mycket orm jag kan tillåta mig vara ... Hamnar min sanningssträvan, min vilja att försöka säga något väsentligt hur obehagligt det än må vara, i en återvändsgränd eftersom jag inte vill såra mamma?"

Vad ska man göra när man inte längre kan skriva? Skriv en essä om skrivande, blir förläggarens svar till författaren. Och det blir en essä, om författandets förutsättningar och gränser. Om att komma ur en klass men skriva för en litterär offentlighet som tillhör en annan. En undersökning av det som är en förutsättning för allt skrivande: motstånd.

Kom och lyssna på Anneli Jordahls tankar kring att vara en skrivande människa under Kronobergs bokmässa på Växjö Stadsbibliotek.

Arrangemanget genomför i samarbete med Det fria ordets hus och Växjö kommun.

Arrangemangsnummer: 862935

Medverkande

Anneli Jordahl

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.