Distans

Föreläsning: Den ofrånkomliga gåtan

Alla tänker på det ibland. Att vi ska dö. Men är det alls något att bry sig om? Vi kommer ju ändå inte att få svar på frågan om vad döden innebär så länge vi lever. Döden förblir Den ofrånkomliga gåtan. Dock, under ytan finns ofta en oro.

Datum

9 mars 2021

Tid

Kl 18:30 - 19:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Så vad händer med oss när vi är i dödens närhet? Finns det positiva värden? Eller är allt ett lidande? Kan en personlig tro lindra oro eller utgör den snarare ett hinder när man ska dö? Och vad skiljer rädslan för att dö från rädslan att vara död?

Finns det några skäl att fundera över vad döden innebär i all sin hemlighet? Ja, det gör det faktiskt. Livet och döden hör ihop och våra föreställningar om döden kommer att påverka oss i våra liv. Ska vi acceptera det lidande som döden kan innebära? Eller passa på att njuta av livet, eftersom livet här och nu är det enda som finns?

Dessa och många andra frågor diskuterar Owe Wikström och Peter Strang i en dialog. Båda har både personligen och i sitt arbete erfarenhet av existentiella livsfrågor. Wikström är professor, religionspsykolog, författare och präst, Strang är professor, författare, cancerläkare och palliativ läkare. Samtalet leds av Peter Eriksson, förläggare på Libris.

Teknik

Föreläsningen skrev digitalt via Zoom. Du får zoomlänken via mail 8/3. Använd gärna headset för bästa ljud. Har du frågor kring Zoom kan du kontakta Liv Nordberg. https://digitalaverktyg.sensus.se/material/kom-igang-gratis-med-tjansten-zoom Föreläsningen sker i samarbete med Kumla bibliotek.

Boken

Boken som författarna pratar om heter Den ofrånkomliga gåtan och är utgiven av Libris år 2019. Låna den gärna på ditt bibliotek eller köp den online.

Anmäl dig senast kl 12.00 9 mars

Arrangemangsnummer: 288488

Kumla-kommun-800.png

Medverkande

Peter Strang

Owe Vikström

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.