HÖGANÄS

Föreläsning: Demokrati borde vara ett verb - Alexandra Pascalidou

Jämställdhetsintegrering är grundläggande för alla målen i Agenda 2030. Men samhället inkluderar och exkluderar människor på olika sätt. Hur skapar vi ett samhälle där alla oavsett könsidentitet, ålder eller nationalitet blir delaktiga i samhällsutvecklingen?

Datum

10 september 2019

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 21:00

Pris

Kostnadsfritt

Alexandra är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare, människorättsaktivist. Ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige, Terrafem, Friends och styrelseledamot i bland annat Stiftelsen Läxhjälpen. Alexandra föddes i en tvättstuga, växte upp i en grekisk bergsby med sin mormor Sofia som varken kunde skriva eller läsa och emigrerade med sin familj till Rinkeby som sexåring. Hennes långa resa från diktatur till demokrati och från miljonprogram till miljonpublik kan man läsa mer om i den prisbelönta och kritikerrosade självbiografin ”Bortom mammas gata”. (pascalidou.se)

Fritt inträde.

Arrangemangsnummer: 201186

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.