Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Jonna Axelsson

ÄNGELHOLM

Föredrag och samtal: FREDTalks - Har Gud någon plats i samhället idag? - David Thurfjell

Datum

25 januari 2024

Dag

Torsdag

Tid

Kl 19:30 - 21:00

Plats

Åvalla Församlingsgård

Södra Kyrkogatan 3 26232 ÄNGELHOLM

Pris

Kostnadsfritt

Under Fredtalks bjuder kyrkoherde Fredrik Höggren in spännande gäster för intressanta samtal om tro, liv, vetenskap och samhälle. Olika perspektiv lyfts på frågor som utmanar, inspirerar och provocerar. Självklart finns det plats för frågor från åhörarna.

Sverige brukar beskrivas som ett av världens mest sekulariserade länder. Är det så, och hur har vi i så fall hamnat där? Och hur är det med svensken och tro – om hon inte tror på Gud, vad tror hon då på? Globalt är den svenska sekulariteten undantag snarare än regel – hur påverkar det vår förståelse av oss själva, vår omvärld och inte minst andra kulturer. Och hur är det – har Gud någon plats i dagens Sverige?


Kvällens gäst, David Thurfjell, professor i religionshistoria vid Södertörns högskola, författare och sommarpratare och kyrkoherde Fredrik kommer samtala om religionens plats i Sverige idag, om sekularisering och svenskens relation till Gud, andlighet och… ja vad hon kan ha i stället.


Anmälan senast 25/1 klockan 15.00 till telefon 0431-43 75 00 eller via Ängelholms församlings hemsida www.svenskakyrkan.se/ angelholm/anmalan.

 

Arrangemangsid: 1565447