Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

JÖNKÖPING

"Föredrag och konsert om judarnas historia och kultur"

Datum

13 september 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 21:00

Plats

Kvarteret Ödlan

Syrgasvägen 7 JÖNKÖPING

Pris

80 kr

"Välkommen till ett kombinerat föredrag och konsert med judisk historia och kultur som tema, med vacker och känslosam levande musik som framförs av trion Salamander!

Föredraget följer det judiska folkets historia från dess tidigaste ursprung i östra Medelhavsområdet till idag och handlar bland annat om judarnas samröre med majoritetsbefolkningarna i de områden där de levt, deras rika bidrag till kultur och vetenskap samt om antisemitismens framväxt och utveckling. Fokus ligger på de ashkenasiska och sefardiska judarnas historia men andra mindre kända judiska befolkningsgrupper med rötter i antiken kommer också att föras på tal, till exempel de persiska, indiska, etiopiska och kinesiska judarna. Föredraget har skrivits och hålls av Salamanders fiolspelare Jonas Liljeström, som är musiketnolog utbildad vid Göteborgs universitet och själv har delvis judiskt påbrå."

Tid

Starttid för evenemanget är 19:00, beräknad längd 90 minuter.

Pris

Biljettpriset är 80 kr/person (swish eller kontant). Föranmälan görs till mailadress liljansmusik@outlook.com alt telefon 0706-272745.

Information

Mer information om gruppen samt videoklipp etc finns här: https://www.liljansmusik.com/sv-SE/grupper/salamander-37226261 Liljans Musik i samarbete med Kvarteret Ödlan är arrangörer.

Arrangemangsnummer: 871769

Kontaktperson

Kontor