Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

STOCKHOLM

Folk & Fest

En kväll i Medborgarhuset för alla vi samarbetar med och för dig som är nyfiken! Sensus bjuder på mat, mingel, musik och olika programpunkter.

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Onsdag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Plats

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

Till alla ledare och alla vi samarbetar med och för dig som är nyfiken!

Varmt välkomna till Folk & Fest i Medborgarhuset 23/11

Folk & Fest är en kväll där alla vi samarbetar och den som är nyfiken får ta för sig, dela med sig och inspireras av allt som Sensus rymmer. Vi bjuder på mat, mingel, musik och olika programpunkter.

Träna civilkurage med Antidiskrimineringsbyrån, spela in podcast, byt kläder i klädbyte, delta i workshop om att driva projekt, lär dig mer om hållbart mode, upptäck den multireligiösa resväskan, få hjälp med E-listan och mingla med Sensus föreningar. Vill ni visa upp er verksamhet eller förening under Folk & Fest? Mejla eller ring er kontaktperson på Sensus så ordnar vi ett bord där ni kan visa upp er.

Vi ser fram emot att träffa dig och höra mer om din/er verksamhet!

Kvällens program:

 • Att skriva projektansökningar och hitta finansiering – Träffa våra erfarna projektutvecklare och ställ dina frågor och bolla idéer.

 • Spela in podcast – Upptäck Sensus podcaststudio och prova på att spela in podcast

 • Lokattens vänner – Filmvisning för att utforska och ta del av en kooperativ supermarket-modell. Den idella föreningen Lokattens vänners vill skapa den första kooperativa och deltagande stormarknaden i Stockholm.

 • Träna civilkurage – Möt Sensus Antidiskrimineringsbyrå som utbildar kring antidiskrimineringsfrågor och erbjuder kostnadsfri rådgivning om du upplever dig ha blivit diskriminerad.

 • Multireligiösa resväskan – Guidning och samtal med olika trosuppfattningar som grund.

 • Metodboken – Ta del av enkla och kreativa metoder för att skapa bra möten när du jobbar med grupper.

 • Musik – Ba-rock! Hans Lundquist spelar rock o barock på barockluta, från Bach till Bowie.

 • E-tjänsten – Smidig rapporteringen från din mobiltelefon. Kom igång snabbt och enkelt och ta chansen att få svar på dina frågor på plats.

 • Hållbart mode - hur då? – Jennie Dahlén berättar om varför det är så viktigt att vi ställer om vår klädkonsumtion. Och framförallt - hur!
  Jennie Dahlén har tillsammans med Johanna Leymann skrivit böckerna Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen - växa, ärva, fixa, laga. Jennie har lång erfarenhet från modebranschen och har de senaste åren arbetat med hållbart mode. Hon utbildar och föreläser om slow fashion och konsten att laga kläder på ett snyggt och kreativt sätt.

 • Klädbyte tillsammans med Beit Kultur – förnya garderoben miljövänligt och billigt! Ta med max 10 plagg (herr, dam, väskor och skor). För varje plagg du lämnar in får du en biljett som används för att byta till något annat du vill ha. Vi tar bara emot vuxenplagg som är hela och rena. Lämna in kläderna i förväg till Sensus lokaler i Medborgarhuset.

Inlämning av kläder sker följande tider:
Måndag 21/11 kl. 10:00 - 19:00
Tisdag 22/11 kl. 10:00 - 17:00
Onsdag 23/11 kl. 10:00 - 15:00

Tid, plats, lokal

Drop in från kl 17.00, avslut 20.00
Lokal: Medborgarhuset, Medborgarplatsen 4, 118 26 Stockholm, våning 7.
När du kommer in till receptionen vid huvudentrén tar du hissen, trapporna till höger, sedan går/åker du upp till våning 7 där du hittar oss!

Hur hittar du till oss?

För dig som åker kommunalt åker du enklast till tunnelbanestationen Medborgarplatsen. För att planera din resa kommunalt gå in på: https://sl.se/

Kvällen är kostnadsfri.

"Möten förändrar människor, människor förändrar världen"

Hållbar folkbildningsvecka

Det här arrangemanget är en del av Sensus hållbara folkbildningsvecka. Ett nationellt initiativ för att uppmärksamma det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är öppna för alla.

Se hela programmet här.

Arrangemangsnummer: 326621

Folk & Fest