PITEÅ

Feldenkrais®, för kropp och själ. Friskvård för hela människan.

Har du ont i kropp och leder? Lär dig hur kroppen kan fungera lättare.

Startdatum

4 februari 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 17:30 - 18:30

Omfattning

10 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

890 kr

Metoden Feldenkrais® används inom friskvård, idrott och rehabilitering. Metoden används bland annat vid nack- och ryggproblem, spännings- och sömnbesvär samt vid kroniska smärtproblem t.ex. fibromyalgi och efter whiplashskador. Ökad funktion kan också uppnås efter neurologiska skador t.ex. vid stroke. Metoden är godkänd av Skatteverket som friskvård.

Upplägg

Vi träffas i grupp och jag guidar dig genom en lektion. Under året går vi igenom olika delar av kroppen. Vi arbetar med olika teman för att få så rik bild av vår egen insida som möjligt. Syftet är att höja individens medvetenhet både kroppsligt och mentalt. En lektion börjar ofta med att vi känner efter hur kroppen känns just den dagen. Vi går omkring i rummet och skannar av hur vi går, hur vi belastar o.s.v. Därefter ligger vi på golvet eller sitter på en stol. Sedan ger jag instruktioner hur du ska röra delar av kroppen. Rörelserna är i sig enkla och kräver mycket liten ansträngning. Allt eftersom gör vi kombinationer av rörelserna och försöker koppla dem till varandra. Målet är att göra dem utan ansträngning och i ett enda flöde. Då är vår kropp organiserad på ett optimalt sätt. Ett sätt att få nervsystemet att utveckla funktioner och samband med individens rörelsesystem. Metoden fokuserar på känslan och upplevelsen av rörelsen. Uppmärksamheten riktas mot HUR rörelsen sker – inte enbart att den sker.

Medtag:

Mjuka, sköna kläder samt en stor handduk att vika och ha under huvudet + ett liggunderlag att ligga på. Feldenkrais® metoden anpassar sig till varje människas individuella behov. Genom ett system av väl avvägda och enkla grundrörelser lär vi oss att på nytt förstå hur kroppen kan fungera lättare, med mindre ansträngning, spänning och smärta. Metoden bygger vidare på den grundkunskap om rörelsefunkton, som individen redan har utvecklat och upplevt som barn. Metodens enkla rörelser skapar tid och utrymme för att uppleva känslan av rörelse, samt trygghet att åter kunna registrera med flera sinnen hur kroppen också kan fungera. Redan efter den första Feldenkrais® lektionen kan många känna att det är lättare att röra sig, lättare att andas samt uppleva en känsla av ett ökat lugn och välbefinnande.

Arrangemangsnummer: 121058

Kontaktperson

Ledare

Lena Rubin

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.