Distans

TCO Stockholm arbetsrätts seminarier: Sociala medier och anställningsförhållandet – vad gäller?

Startdatum

1 december 2020

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 19:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Innehåll och upplägg

Äntligen har vi lyckats få till en digital föreläsning i arbetsrätt. Vi har tagit hjälp av Sensus och den kommer ske via Zoom. Maria Fridolin jurist från LO- TCO rättskydd ska denna gång föreläsa i ett mycket intressant ämne som berör Sociala medier och anställningsförhållandet.

Sociala medier och anställningsförhållandet – vad gäller? Användningen av sociala medier är för de flesta en självklarhet, och något som många ägnar mycket tid åt i sin vardag. Kan det som en anställd skriver på t ex Facebook eller en blogg påverka anställningen? Har det någon betydelse om arbetsgivaren tillhör den privata eller offentliga sektorn?

Seminariet behandlar användningen av sociala medier ur ett arbetsrättsligt perspektiv, med fokus främst på vad som gäller ifråga om anställdas yttrandefrihet och lojalitetsplikt.

Tid och datum:

Tisdagen den 1 december kl. 17.00-19.00. Vi öppnar upp zoom rummet från 16.30 så du i lugn och ro kan testa tekniken innan föreläsningen börjar.

Målgrupp

Alla medlemmar välkomnas! Deltagarantalet kommer att begränsas till ca 75 personer och fördelas så rättvist som möjligt mellan de olika förbunden.

Föreläsare

Maria Fridolin jurist från LO- TCO

Forum:

Digitalt videorum och grupprum via Zoom. Sensus kontaktperson nedan tillhandahåller länk till videorummet samt processleder utbildningen. Erika Pihl, Tel 070-2000990, erika.pihl@sensus.se

Videorummet är öppet för test och småprat från kl. 16.30 de som vill kan testa sin utrustning i förväg https://zoom.us/test och eller lära sig mer om zoom på https://digitalaverktyg.sensus.se/kategori/distans-moten

Länk skickas till dig en ca vecka innan föreläsning samt en påminnelse dagen innan. Du öppnar länken i din webbläsare (helst chrome) alt ladda ner programmet/appen på din dator eller telefon.

Sista anmälningsdag

25 november 2020.

Frågor:

Erika Pihl, erika.pihl@sensus.se

Varmt välkommen!

Arrangemangsnummer: 903295

Ledare

Erika Pihl

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.