Existentiell hälsa- mening och att längta

Funderar du på vad som får dig att må bra? Tänker du på när ditt liv känns meningsfullt och vad du själv kan göra för att fatta beslut idag som gör skillnad i morgon?

Datum

24 mars 2021

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Lokal/rum

Zoom

Pris

150 kr

Välkommen på en dialogkväll med temat Existentiell hälsa– mening och att längta. Samtalsledare för kvällen är Eva Solhäll, grundare av För Hälsa – Färentuna Hälsoträdgård.

Under kvällen berättar Eva hur existentiellt välmående kan förstås och hur du kan översätta det i din vardag. Vi går till oss själva och reflekterar kring vad detta betyder. Vi möts kring temat-mening och att längta. Det du vill lägga till och det du vill släppa taget om för att ta nästa steg.

Ge dig själv möjligheten att få syn på dina styrkor och inre drivkrafter. Ta chansen att upptäcka mer om dina personliga värderingar och det du längtar till. Med aktivt deltagande kan dialogkvällarna ge dig en start för att lättare leda dig själv i en riktning som känns meningsfull i livets med och motgång.

I dialogkvällsserien ingår även temat introduktion till existentiell hälsa och temat känsla av sammanhang. Dialogkvällarna kan ses som separata träffar. Samtidigt som du, om du deltar vid fler kvällar, fördjupar dina möjligheter och får en större helhetsupplevelse.

Upplägg.

Formen för kvällarna innefattar ett alternerande mellan ”faktarutor” där Eva har ordet, interaktion och dialog. Vi arbetar med kreativa övningar och samtalar bland annat kring, "så tar jag hand om mig", "minnen av upplevelse av förundran" och hur längtan kan bära framåt. Vi tar hjälp av filosofi och använder fler ”språk” än de talade orden för att få kontakt med oss själva och varandra på ett nytt, utvecklande sätt.

Träffar sker via Zoom, länk skickas ut till deltagarna innan träffen, behöver du hjälp, stöd i zoom, kontakta Erika Pihl på Sensus så hjälper hon dig vidare.

Målgrupp.

Du som kommer är intresserad av livsfrågor, kanske utmanar livet lite extra eller kanske är du nyfiken, vill tänka tillsammans med andra och öka din förståelse för dig själv och andra i din omgivning. Inga förkunskaper krävs.

Du deltar på dina egna villkor. Du delar det som känns rätt, tar hand om dina gränser samtidigt som du låter chanser öppnas för att upptäcka nytt hos dig själv och andra!

Varmt Välkommen!

Arrangemangsnummer: 317856

Medverkande

Eva Solhäll

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.