Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Zaksheuskaya

KRISTINEHAMN

Evigt stolt i eget ljus – Sara Danius och modet.

Om utställningen Sara Danius och modet skriver Kristinehamns Konsthall bl a: ”Sara Danius, essäist, professor i litteraturvetenskap och Svenska Akademiens första kvinnliga ständiga sekreterare, var en kvinna med stort mod som också vurmade för mode. I utställningen Evigt stolt i eget ljus – Sara Danius och modet, ”utgår vi från Sara Danius fyra nobelklänningar som konstverk.”

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

Kristinehamns konstmuseum

Doktor Enwalls Väg 13 68137 KRISTINEHAMN

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Under åren 2015–2018 skapade en av Sveriges största designers av haute couture, Pär ”Engsheden, dessa fyra uppmärksammade klänningar till Sara Danius.” ” Klänningarna är skänkta till Nationalmuseum av familjen och Kristinehamns konstmuseum har lånat in dem därifrån.” ”I stormen kring Metoo och Akademien våren 2018 framträdde Sara Danius som en feministisk ikon. Det folkliga stödet var stort och många klädde sig i hennes signaturplagg, knytblusen.” ” konstnär Ditte Reijers har skapat fem skulpturer i brons och järn, Knytblusflickorna, som får prata för allas hjärnor och att alla äger sina hjärnor själva.”

Kostnad

90 kr för inträde samt guidning. Betalas in på föreningens Plusgiro-konto nr 25 62 00-7.

Plats

Avresa från Hamnplan kl.10.00. Samåkning i egna bilar. Anmäl om du har bil och kan ta med resenärer eller om du vill åka med i en bil. Bilresan betalas med 10 kr/mil/resande eller enligt överenskommelse med chauffören.

Guidning av utställningen startar kl 11.00 och tar ca 50 min.

Sista anmälningsdag 17/10.

Mat

Restaurang finns på Kristinehamns Konsthall för dig som önskar äta lunch Panncentralen.kristinehamn@gmail.com eller telefon: 0550-125 25

Ytterligare möjligheter

Om ni som reser tillsammans och kommer överens finns möjligheter att stanna kvar i Kristinehamn och se Basutställningen som finns i huset bredvid Konstmuseet. Denna fina utställning stänger kl 16.00 på söndagen. https://www.kristinehamn.se/kristinehamns-konstmuseum/utstallningar/verk-ur-samlingen/

Arrangemangsnummer: 321562