Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Distans

Ett andra hem - Bibliotekens hälsofrämjande roll

Varmt välkomna till ett webinarium om Ett andra hem - Bibliotekens hälsofrämjande roll

Datum

9 juni 2020

Dag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 10:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Vad betyder bibliotek i Malmöbors vardag? Vilka värden har ett bibliotek? I detta webinarium delar vi med oss av olika perspektiv på dessa frågor. Program:

  • Presentation av masteruppsatsen ”’Ett andra hem’: socialt kapital, hälsa och välbefinnande på Rosengårdsbiblioteket i Malmö.” En kvalitativ studie om Rosengårdsbibliotekets hälsofrämjande effekter.
  • Panelsamtal med Frida Trollmyr, kulturkommunalråd i Malmö och ordförande i svenska Healthy citiesnätverket, Ina Andersson, hälsovetare, Maria Roijer, sektionschef, Rosengårdsbiblioteket, Anna Thim, enhetschef hemgrupp demokrati och rättigheter, Studieförbundet Sensus. Samtalsledare: Sabina Dethorey, Biblioteken i Malmö. Webinariet arrangeras av Studieförbundet Sensus och Rosengårdsbiblioteket / Biblioteken i Malmö inom ramen för samverkansplattformen Forward Malmö. Välkommen med din anmälan här. I samband med webinariet har du möjlighet att bidra med din input kring ett biblioteks värden till ett kommande arbete som Biblioteken i Malmö ska göra. ###Mer information: Jag säger alltid att biblioteket är som mitt andra hem, du vet, för att hit kan man komma och känna sig som hemma. Ja, så säger en av de Malmöbor som Ina Andersson, intervjuade när hon gjorde sitt examensarbete om Rosengårdsbiblioteket i Malmö. Med hjälp av intervjuer samt deltagande observation har Ina undersökt hur Rosengårdsbibliotekets besökare reflekterar kring hälsofrämjande effekter av bibliotekets tjänster och aktiviteter. "Ett andra hem’: socialt kapital, hälsa och välbefinnande på Rosengårdsbiblioteket i Malmö" är titeln på Ina Anderssons uppsats, som hon skrivit under sin masterutbildning i global hälsa vid Köpenhamns universitet. Ina Andersson är nyutexaminerad hälsovetare från utbildningen Global Health vid Köpenhamns Universitet. Ina kom till Malmö hösten 2017. Innan dess bodde hon i Storbritannien, där hon pluggade sociologi och arbetade med projekt inom folkhälsa.

Arrangemangsnummer: 206324

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.